Globalinė krizė: išeitis yra

Krizė, globalizacija

Pranešimas: Tarkime, kad krizė išnyks, – darbo vis tiek visiems nepakaks. Žmonės turėdami mažiau pinigų ėmė mažiau pirkti. Žmogus be darbo – pavojingas. Išeitis: pasaulyje turi pasikeisti vertybės, už kurias mainais mokami pinigai.
Krizė verčia mus įsisąmoninti, kokios gi iš tiesų yra 21 amžiaus vertybės. Mus ruošia tam, kad pakeistume savo gyvenimo vertybes. Mus ruošia tam, jog suprastume, kokios gi tos vertybės, už kurias esame pasirengę mokėti.
Jeigu visi turtuoliai susirinktų ir sukurtų  pasaulinę vyriausybę kitų vertybių pagrindu, pasaulinė tvarka galėtų pasikeisti. Bet tikriausiai tokie ketinimai be krizės atsirasti negali. Sąmonė šiltnamio sąlygomis nesikeičia. Reikalingas stresas, krizė. Ji reikalinga visiems: darbininkams, viduriniajai klasei, pensininkams, vargetoms. Ir tik tam, kad iškeltume svarbiausią klausimą: kokios naujos vertybės man yra svarbios šiandien?
Nesutikau nė vieno žmogaus, kuris būtų galėjęs duoti aiškų atsakymą, ką daryti. Man atrodo, kad krizės valdymo pradinis taškas turėtų būti ne situacijos keitimas išoriniame pasaulyje (tai tik sumaištis), keisti reikia žmogaus sąmoningumą. Ten visos ištakos. Ten visa ko priežastis.
Komentaras: Žmonės jau numano, kad krizė ne finansinė, numano, jog būtina keisti mūsų bendrą požiūrį į gyvenimą, save, pasaulį, Gamtą. Tačiau nors mums ir aišku, kad reikia pasikeisti, bet kaip ir ką keisti mes nežinome ir patys nesužinosime – ir tai problema. Gausime smūgius, o kaip nuo jų teisingai išsisukti – nežinome.
Gamta reikalauja, kad pakiltume į „žmogaus“ lygmenį, o apie jį ničnieko nenutuokiame, nes šis lygmuo yra priešingas mums savo savybėmis. Vystydamiesi įsisąmoninsime blogį, bet kaip nuo jo pereiti prie gėrio patys niekada nesuprasime, nes perėjimas apima naują sąmonę ir naujas mūsų savybes. Todėl šiandien atsiskleidžia mokslas, kaip pasiekti kitą mūsų būseną – kabala.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Ar bus rastas sprendimas be kabalos?“

„Užtenka klaidžioti užmerktomis akimis“

„Krizė: sprendimas – priežasties supratimas“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>