Laikas išsiristi iš kiaušinio į laisvę

Dvasinis darbas, Realybės suvokimas

Pirmasis dvasinio kelio etapas – tai blogio įsisąmoninimas. Jis duodamas, kad suprastume, jog visa mūsų prigimtis, per kurią jaučiame pasaulį ir save gyvenančius ir veikiančius jame, jog toji piešianti mums tikrovę programa vadinama „egoizmu“ – noru gauti ir mėgautis pačiam dėl savęs.
Ji užrakina mane viduje, nugramzdina savyje, pritraukia visą dėmesį, priversdama galvoti tik apie save patį. Mes veikiame pagal šią programą ir net negalime įsivaizduoti, kad įmanoma kitaip, kad yra kažkokia kita realybė. Kaip gi tai pasiekti?
Mūsų prigimtis pati paskatina įsisąmoninti mumyse slypintį blogį, nepalikdama mums jokios galimybės jos atsikratyti. Ji valdo mus, neleisdama pasislėpti, užrakina mus savyje ir prievartauja visame kame.
Nėra baisesnės vergovės nei ši. Žmogus atskleidžia, jog yra savo prigimties nelaisvėje ir veikia tik pagal jos nurodymus. Žmogus žino iš anksto, kad neturi pasirinkimo ir yra verčiamas jos klausyti, nors bet kurio nurodymo vykdymas jam pakenks.
Kabalistai pateikia pavyzdį, kaip mirties angelas ateina pas žmogų ir tiesia jam kardą, ant kurio ašmenų – lašas nuodų. Ir žmogus paklusniai prasižioja, nors žino, kad išgėręs – mirs. Ir vis dėlto lyžteli nuodų – juk rinktis negali.
Tai ištisa vidinė drama ir visas žmogaus darbas – suvokti, kad esi ištremtas, kad vergauji. Žmogus visiškai nusivilia ir galų gale jame prabunda taškas širdyje, kuris ima šviesti, rodyti žmogui, jog yra kitas pasaulis, o vietoje šios tremties yra trokštama, palaiminta, kupina gėrio žemė.
Neamžinai sėdės taip žmogus it viščiukas kiaušinyje! Galima išsiveržti iš prigimties, kaip kad kirminas prasigraužęs iš rūgštaus obuolio staiga išvysta, kad išorėje šviečia saulė, kad oras tyras.
Ir girdi tada žmogus, kad yra metodika, leidžianti išeiti iš šios vergovės, iš šios siaubingos būties, kur be perstojo gimstama ir mirštama, gimstama ir vėl mirštamai – ir taip be jokios prasmės. Žmogus sužino, kad vis tik yra būdas ištrūkti iš šio rato ir pakilti virš savosios prigimties.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Gėris ir blogis mūsų pasaulyje“

„Pasaulis didesnis už kartų ridiką!“

„Kelias iš vergijos į laisvę“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>