Ar tokia jau objektyvi ta mūsų realybė?

Realybės suvokimas

Klausimas: Kaip gi gali būti, kad mūsų pasaulyje, kuriame tikrovė yra tartum ir objektyvi, yra išoriniai objektai, kuriuos mes galime išmatuoti?
Atsakymas: Mes įpratome gyventi, suvokdami realybę negyvuoju noru mėgautis, ir taip pat sprendžiame apie dvasingumą – jog jis egzistuoja savarankiškai ir nepriklauso nuo mūsų vidinių pokyčių.
Taip vyksta tol, kol pradedame justi mūsų suvokimo reliatyvumą, pradedame suprasti, jog suvokimas priklauso nuo mūsų savybių.
Palaipsniui žmonija pradeda suprasti, jog visa pasaulio vizija priklauso nuo stebėtojo savybių. Kvantinės fizikos mokslininkai tvirtina, jog eksperimento rezultatai priklauso ir nuo stebėtojo. Tačiau mes neturime  priemonių išmatuoti minties poveikio materijai.
Trumpai tariant, viskas palaipsniui tampa nepagaunama… kol mes nuspręsime, jog visa tai  reliatyvu, reliatyvu žmogaus savybių atžvilgiu. Viskas priklauso ne nuo to, ar aš stebiu, ar nestebiu, galvoju, ar ne, o nuo to, kas šis galvojantis ir stebintis žmogus, kokios jo savybės.
Tada mes nuo įprasto mokslo, nepriklausančio nuo mokslininko savybių, pereiname prie tyrinėtojo, kuris pirmiausiai turi pasirūpinti savomis savybėmis, o tik po to – tirti materiją. Jis – jau kabalistas.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Visa visata – mūsų viduje (video įrašas)“

„Erdvė ir laikas subjektyvūs“

„Realybė už „sienos“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>