Noras turi būti tikslingas

Dvasinis darbas

Noras turi būti tikslingas. Kaip pavyzdį paimkime politiką, kuris trokšta tapti premjeru. Tai visas jo gyvenimas. Išsikėlęs tikslą jis pasiruošęs viskam, kad tik jį pasiektų: atsisakyti principų, ištverti purvo laviną.
Viskas, išskyrus tikslą, tampa antraeiliu dalyku. Perspektyva tapti premjeru apima visą interesų spektrą ir nukreipia juos tik į tai, kas siejasi su tikslu. Tai ir yra tikslingas noras.
Žmogus, kuris stengiasi pritraukti šviesą, grąžinančią jį į Šaltinį, visas savosios ir pasaulio prigimties savybes, visas kliūtis suvokia kaip priemonę tikslui pasiekti.
Tai saugo žmogų, neleidžia jam nuo egoizmo naštos išsukti iš kelio. Kažkas apkalba, kažkas gąsdina, kažkas stabdo, problemos su sveikata, įtampa, šeima – viską priimu su dėkingumu, kaip pagalbą įveikiant maršrutą.
Jei esu užsibrėžęs tikslą, netikėtai atrandu, kad kelyje į tikslą viskas padeda. Bet kokios kliūtys – tai pagalba įveikiant save – pagalba kovojant prieš savąjį egoizmą…
Pasaulyje viskas tarnauja tikslui pasiekti. Juk Kūrėjas viską sukūrė žmogui ir jo misijai. Svarbu, kaip naudojame esamą „arsenalą“.
Jei tikrai veržiuosi į tikslą, viskas link jo ir stumia. Jei atsitraukiu dėl „susiklosčiusių aplinkybių“, jei įsipainioju kliūtyse, užuot išnaudojęs jas kaip priemones tikslui pasiekti – kliūtys ne padeda, o lieka tiesiog kliūtimis.
Tik aiškus į tikslą nukreiptas troškimas paverčia kliūtis atrama. Atrodo, toks stiprus „priešpriešinis vėjas“ – ir staiga atsiskleidžia, kad gyvenimas ir vėl palaiko mane, ištiesia ranką, veda į priekį.  „Parodomuoju pasipriešinimu“ Kūrėjas padeda man eiti pirmyn.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Apie gyvenimą, tikslą ir sielą“

„Pradedančiųjų klausimai – 6“

„Veržkitės į „paskirties tašką“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>