Svarbiausia – sielos išsitaisymas

Kabala ir religija

Klausimas: Ar turėčiau atlikinėti religinius ritualus, jei dar nesu pasiekęs dvasingumo?
Atsakymas: Kabala nė vieno žmogaus niekuo neįpareigoja. Kabalos mokosi įvairiausių tautybių žmonės, tiek praktikuojantys religinius ritualus, tiek pasauliečiai.
Mes į jų religines pažiūras nesikišame – tai  žmogaus asmeninis reikalas. Mokome tik pasiekti panašumą su Kūrėju, t.y. ištaisyti  613 savo norų.
Artėja laikas, kai visa žmonija pasieks Kūrėją, kaip pasakyta: „Mano namai vadinsis Maldos namais visų tautybių žmonėms“. Įvyks visuotinio pasaulinio egoizmo išsitaisymas, tada išsitaisys ir kiekvieno žmogaus noras.
O visa kita gali likti, kaip žmogui patogiau ir geriau, jei tai dera su jo vidiniu išsitaisymu. Baal Sulamas rašo, kad kiekvienas, esantis galutinio išsitaisymo būsenos, galės likti prie savo religijos. Kabala religijas traktuoja kaip tautos kultūrą, tautos papročius, kuriuos galima išsaugoti. Šie išoriniai veiksmai – tik kultūrinės tradicijos, mūsų gyvenimo rėmų, namų bei šeimos, išorinis luobas, – jie sielos išsitaisymo neveikia.
Svarbiausia, kad žmogus pasiektų savo sielos išsitaisymą – artimo meilę.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Noras, ketinimas, tikslas“

„Priemonė egoizmui gydyti“

„Kabala ir pasaulinės religijos“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>