Vagiantis iš savęs suktas vagis

Dvasinis darbas, Egoizmo vystymasis

Dvasiniame pasaulyje nėra nuopuolių, visa, ką žmogus pasiekia, lieka jam. Bet kai žmogui duodamas naujas egoistinis noras, jis jaučiasi, tarsi butų nukritęs.
Bet nemanyk, kad davimo jėga tave apleido. Būtent su šios jėgos pagalba, nusipelnei, kad tau būtų atskleistas dar didesnis egoizmas – turi džiaugtis suteikta galimybe pasijusti dar bjauresniu, atrasti norus, kuriuos gali ištaisyti ir pakilti aukščiau.
Žmogus turi jaustis pėdsekiu, kuris įsismelkia į egoistinio noro gelmes ir iš ten traukia gabalėlius, kuriuos galima prijungti prie davimo.
Jis pasitelkia visas savo įgimtas vagies ir apgaviko savybes tam, kad apvogtų ir apgautų savo egoizmą.
Juk egoizmas – tik gyvūnas, kuris negali pažinti žmogaus ketinimų. Jis supranta tik paprastą, tiesioginę naudą.
Mes gyvename šitame egoizme ir viską darome dėl jo, nesuvokdami, kad turime reikalų su mūsų viduje tūnančiu gyvūnu, kuris nuolatos tik ir reikalauja.
Bet jis nesupranta žmogaus proto ir gudrumo, todėl, jei teisingai su juo elgsimės, priversime jį padaryti viską, ko žmogui reikia.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Egoizmas auga? Džiaukitės!“

„Priemonė egoizmui gydyti“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>