Slapti knygos „Zohar“ ryšiai

Zohar

Klausimas: minėjote, kad skaitydamas knygą Zohar, turėčiau atrasti savyje visas jėgas, apie kurias joje pasakojama. Tačiau aš nežinau, ką dvasingume reiškia sąvokos „tarnaitė“, „ponia“, „žmona“, „vyras“ ir kita.
Atsakymas: mes pradedame nuo paprasčiausių įprastų pavidalų, pažįstamų iš mūsų pasaulio. Nors knyga „Zohar“ ir slapta, ji gali tapti bet kurio žmogaus dvasiniu mokytoju.
Kiekvienas gali įsivaizduoti žemiškus pavidalus ir veiksmus. „Zohar“  iš visiems pažįstamų žemiškų pavidalų mus perkelia į dvasingumą.
Mes nesuprantame, kokius šio ir Aukštesniojo pasaulio ryšius sukūrė „Zohar“  autoriai – rabi Šimon ir jo mokiniai. Knygos „Zohar“  autoriai sukūrė ryšius tarp pasaulių, o mums, kad per įprastus žodžius įžvelgtume Aukštesnįjį pasaulį, reikia tik stengtis vietoj mūsų pasaulio vaizdų pamatyti ir pajusti dvasines jėgas.  Tai vadinama stebuklu (sgula), nes mes nežinome, kaip veikia ryšiai tarp įsivaizduojamo ir aukštesniojo.
Klausimas: tačiau aš privalau ieškoti šio ryšio?
Atsakymas: tu privalai ieškoti tikrosios būsenos, stengtis pajusti Aukštesnįjį pasaulį, kaip kad mažas vaikas stengiasi tapti suaugusiu. Žaisk pagal taisykles, kurias davė kabalistai, ir tau pavyks!
Nors mes viską, kas pasakojama „Zohar“, įsivaizduojame žemiškais pavidalais, negalime nuo jų atsiplėšti, dar nepajėgiame suprasti, ką šie pavidalai reiškia dvasingume, bet pačios pastangos suprasti atves mus į dvasingumą.
Knygos „Zohar“  autoriai sukūrė tokią ryšio su mumis sistemą, kad mūsų „vaikiškos“ pastangos pakelia mus iki tikrosios būsenos. Tuo knyga „Zohar“  ypatinga ir didi.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kaip reikia skaityti knygą „Zohar“

„Kam atsiskleidžia knyga Zohar“

„Apie ką kalbama knygoje „Zohar“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>