Kliūtys ar pagalba kelyje?

Dvasinis darbas

Besivystydamas dvasiškai žmogus turi suprasti, jog visos kliūtys, kurias jis sutinka dvasiniame kelyje, ateina iš Aukščiau.
Kliūtys duodamos skirtinguose lygiuose ir įvairiausiais pavidalais. Tai priklauso nuo kiekvienos konkrečios sielos ir to, ką jai būtina praeiti taisantis.
Nereikia analizuoti, kodėl gauname būtent tokias kliūtis. Niekados negalėsime kliūčių suprasti būdami ant jų pakopos.
Reikia pakilti virš jų, tarsi nekreipti dėmesio į jas, galvoti tik apie dvasinį tikslą, ir pakeliui į tikslą įveikti jas: tai upę, tai tarpeklį uoloje, tai bedugnę, tai viesulą. O susidorodamas su kliūtimis, kad pasiekčiau tikslą, paverčiu jas pagalba, nes būtent iš jų kuriamas pats tikslas!
Jokia kliūtis neateina žmogui atsitiktinai – visas jas nulemia žmogaus sielos savybės.
Siela sudužusi ir tai lemia kliūčių, kurios atsiskleidžia, kad jas ištaisytume, pobūdį.
Ir jeigu nepaisydamas kliūčių, veržiesi dvasinio tikslo link, tai taip ištaisai kliūtis, ir jos prisipildo žinojimu, supratimu, ryšiu.
Taip žmogus tobulėja. Kelias visada su kliūtimis. Taip bus iki pat Ištaisymo Pabaigos, juk ne veltui kelias vadinasi „išsitaisymo keliu“.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Vaikai klausia – suaugusieji pavydi (9)“

„Pats rimčiausias žaidimas“

„Pakeisk savo likimą“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>