Pasikeisti vietomis

Dvasinis darbas

Klausimas: Kodėl gerai jausdamas kitų norus vis tiek galvoju apie save? Kaip man išspręsti šį konfliktą?
Atsakymas: Tu galvoji apie kitus, nes nori juos išnaudoti savo naudai. Suprantama, kad jauti juos ir trokšti dar labiau jausti.
Juk norėdamas ką nors apgauti, būtinai turiu pajausti ir suprasti tą žmogų, turiu būti geru psichologu, galinčiu prasiskverbti į jo mintis ir širdį, kad sužinočiau, kaip žaisti, idant patenkinčiau savo interesus.
Pats savaime kitų jautimas dar nieko nereiškia. Svarbiausia – kas tau svarbiau: jo troškimai ar tavo.
Pradžioje sakoma: „Nedaryk kitam to, ko nenorėtum, kad darytų tau“ – tai reiškia, kad neieškai, kaip išnaudoti jį savo reikmėms.
Kitame etape sakoma: „Pamilk artimą, kaip save patį“. Ką reiškia „kaip save“? Pusė man ir pusė jam? Ne! Taip, kaip tu mylėtum tik save, taip dabar turi mylėti tik artimą.
O save tu dabar priimi taip, kaip anksčiau priimdavai artimą, norėdamas jį išnaudoti. Dabar tu ieškai, kaip išnaudoti save tam, kad tarnautum artimui.
Jūs keičiatės vietomis: jis stoja į tavo vietą, o tu – į jo! Jis tau tampa svarbesnis už tave patį. Tai ir reiškia duoti.
Mūsų pasaulyje tik vienas – motinos ir vaiko – pavyzdys šitai iliustruoja. Ėmęs taip jausti kitus, tu pajunti savo sielą – juk ji visa susideda iš norų tavo išorėje, juose tu ir jauti savo Kūrėją.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Mylėk artimą“ – be jokių išlygų!“

„Mylėk visus kaip savo vaikus“

„Pakilti virš savo egoizmo“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>