Įsivaizduok tą, nežinia ką

Realybės suvokimas

Mūsų suvokimas vystosi jaučiant šį pasaulį. Bet kokie mano fantazijos vaisiai – tai mano pajūčių darinys. Niekada negalėsiu įsivaizduoti, ko nesu patyręs.
Pabandykite įsivaizduoti kokį nors gyvūną iš kitos planetos. Jo išvaizda vis tiek bus grindžiama tuo, kas pažįstama.
Neįmanoma įsivaizduoti, ko nesu patyręs. Mano veiksmai yra mano potyrių pasekmė, esu apribotas jais.
Mes – savo jutimų kaliniai. Šiandien mokslininkai atranda, kad netgi mūsų požiūris gali pakeisti bandymų rezultatus. Todėl žmonės, atėję studijuoti kabalą, turi suprasti, kad praktiškai jiems reikia pakeisti pasaulio suvokimą.
Šiandien suvokiu šį pasaulį per gavimo savybę, negana to, būtina įgyti davimo savybę, ir per ją suvokti pasaulį, –  ne vaizduotėje, o realiuose pojūčiuose. Tai ir bus dvasinis pasaulis.
Mano požiūris turi būti pragmatiškas, praktiškas. Kabala – tai praktinis mokslas, nesusijęs su abstrakčiomis filosofinėmis sąvokomis.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kabala – tai praktinis mokslas“

„Klausimai kelyje – 5“

„Kodėl matome mūsų pasaulį?“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>