Iš evoliucijos traukinio persėsti į lėktuvą

Dvasinis darbas, Kabala

Klausimas: Argi supanti Šviesa – ne mistika?
Atsakymas: Kas gali paaiškinti, kaip vaikas auga ir tampa suaugusiu žmogumi? Kodėl jis nelieka toks, kaip vakar? Mes tiesiog įpratome matyti, kad tai vyksta, bet paaiškinti nemokame.
Mokslas gali nusakyti, kokias stadijas vieną po kitos turi praeiti vaikas, bet negali paaiškinti, kodėl. Mokslas gali paaiškinti, kas vyksta medžiagos viduje, bet nemato priežasties, esančios išorėje ir skatinančios šią medžiagą vystytis.
Ir vaiką, ir kabalistą, kaip ir bet kurią kitą kūrinijos dalį, veikia vis ta pati supanti Šviesa. Nes kiekvienas per daugelį gyvenimo ratų privalo ateiti į galutinį tikslą.
Todėl Šviesa, Aukštesnioji jėga, veikia materijos viduje ir iš negyvosios medžiagos kuria augalinį, gyvūninį ar žmogaus lygius. Antraip medžiaga taip ir liktų mirusi ir nekintanti.
Kadangi yra tikslas išvystyti šią materiją – ji vystosi. Tas pats Aukštesnysis valdymas veikia ir mūsų pasaulyje, bet nė vienas mokslas to neįtaria.
Todėl aš ir palikau mokslą, kad norėjau sužinoti būtent tai: iš kur atsiranda gyvybės jėga? Kur ji – atomuose, molekulėse, kažkokiose vidinėse ląstelių sistemose?
Šito mokslas netyrinėja. Tai ko gi jis tuomet vertas, jeigu mes nežinome svarbiausiojo ir net nesistengiame sužinoti?
Supanti Šviesa – tai Aukštesnioji Šviesa, kurios neįmanoma aptikti jokiais prietaisais. Mes stebime tik jos veikimo pasekmes: vaikas vystosi metai po metų, ir mes tai matome.
Jėga, stumianti mus iš etapo į etapą, vadinasi Supanti Šviesa – bet taip yra tokio žmogaus atžvilgiu, kuris pats, sąmoningai pritraukia šią jėgą, trokšdamas vystytis.
O mūsų pasaulyje ši Šviesa veikia kaip natūrali evoliucija – tai vadiname vystymusi „savo laiku“. Aukštesnioji jėga veikia materijos viduje, stumia ją tikslo link ir evoliucijos traukinys šliaužia savo greičiu.
Jeigu pateksi į dvasinį pasaulį, galėsi tyrinėti bet kurį evoliucijos etapą, kad ir dinozaurus, jeigu tau staiga taptų įdomu – juk visos buvusios formos buvo nulemtos ir  įpareigotos susiformuoti iš gavimo ir davimo savybių derinio.
Ir tik šiandien mes išsivystėme iki būsenos, kai patys galime pritraukti šią gyvybės jėgą, kuri vadinasi Supanti Šviesa.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kas yra Aukščiausioji Šviesa?“

„Dvasinis mikroskopas“

„Kaip rasti Šviesą?“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>