Skaitant knygą „Zohar“…

Zohar

Skaitydami knygą „Zohar“, visus pavadinimus ir vardus tuoj pat turėtume išversti į du apibrėžimus (savybes, jėgas, kategorijas), iš kurių viskas susideda – tai Šviesa ir noras.
Kiekvienas turi tarti sau: visi šie žodžiai – tai mano skirtingi norai, savybės.
Turiu atpažinti juos savyje kaip pavyzdį, juk Kūrėjas per knygos „Zohar“ autorius parodo man mano sielos sąrangą, mano pasaulį, mano vidinę sandarą – visa, kas egzistuoja, visa, ką Jis sukūrė. Taip Jis atskleidžia man savo amžinąją būseną.
Turime stengtis pamatyti, apie ką kalba „Zohar“, ir nenusiminti, jei norėdami suvokti, turime pasistengti. Tik kai visi kartu stengsimės, kiekvienas įnešdamas savo indėlį, kiekvienam atsiskleis jo pasaulis.
Ir nors mus pamokos metu apimtų painiava, pasijustumėme „buki“ ar neveiksnūs protu ir širdimi, jutimais ir supratimu, – visos šios sąlygos nepriklauso nuo mūsų, – turime dėkoti Kūrėjui, kad gavome galimybę būti su Knyga.
Tiesiog žodžiu „knyga“ kabalistai vadina knygą „Zohar“, pabrėždami, kad, be jos, nėra kitų knygų! Kadangi ši knyga (omenyje turima sąranga, sistema, metodika) kūriniui atskleidžia Kūrėją.
Kiekvienas pasiruošęs skaityti šią Knygą – tai priklauso ne nuo jo, o nuo jo sielos. Ir dabar, būdamas geriausios savo būsenos, jis yra kartu su Knyga ir pradeda klausyti pamokos apie „Zohar“. Vadinasi, jis tai gali!

Daugiau šia tema skaitykite:

„Knyga „Zohar“ – vedlys į dvasinį pasaulį“

„Zohar“ atskleis visi“

„Knyga, kuri atveria mums akis“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>