Mane pakeisianti jėga

Dvasinis darbas

Klausimas: Kaip kito žmogaus noras gali tapti tuo, kas man gyvybiškai būtina?
Atsakymas: Tik jeigu iš tikrųjų pamatysi, kad taip yra.
Niekas neverčia tavęs dalinti žmonėms saldainius ir šypsotis baltadante šypsena. Niekas nereikalauja, kad veidmainiškai nuspalvintum save rožiniais atspalviais.
Ne, kalbama apie vidinį išsitaisymą, kuris vyksta sąmoningai, kai matai tikslą. Tu stebi, kaip sudaryta realybė, ir lygindamas su ja matai save.
Ir tada imi vertinti ją ne pagal savo gerus ar blogus pojūčius – juk jie atima iš tavęs valios laisvę ir paverčia įbaugintu žvėreliu.
Tu pradedi įsisąmoninti tikslo didingumą, iškeli jį savo akyse, bet ne dėl žadamos egoistinės naudos – tu remiesi visiškai kitu principu.
Koks gi tai principas? Juk visas gyvenimas sukasi tarp gerų ir blogų pojūčių, tarp užpildymo ir tuštumos.
Čia tau reikia įgyti naują tiesos ir melo kriterijų, kuris grindžiamas ne savęs patenkinimu, o dvasingumo svarba, o ši ateina kartu su Šviesa, nors mes to ir nesuprantame.
Ateina davimo jėga, kurios niekada nejaučiau, ir žingsnis po žingsnio ima mane veikti, suteikdama man visus dabartinius išskaičiavimus pranokstančią Binos savybę.
Tai kitokia, mums dar nebūdinga prigimtis, būtent ja ir matuoju veiksmus ir pokyčius.
O kol kas visko, ką darau, reikia tik tam, kad sužadinčiau šios jėgos poveikį. Visa kabalos metodika apie tai, kaip pritraukti Šviesą, kuri pakeis mane.
Juk, jeigu ji šito nepadarys, aš pats nepasikeisiu – taip ir liksiu filosofinių painybių labirinte. Bet jeigu Šviesa pakeis mane, tai viską pamatysiu ir pažinsiu.
Štai kodėl pradėjome studijuoti knygą „Zohar“ – kad kiekvienam, netgi naujokui, duotume galimybę užmegzti kontaktą su Šviesa, nuo kurios visiškai priklausome.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Tikros meilės artimui paslaptis“

„Veiksmai sielai ištaisyti“

„Mėgaukis meile kitiems“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>