Kupina Šviesos tamsa!

Zohar

„Zohar“: „Atėjus tamsai, su ja susijungia malchut ir viešpatauja, šviesdama chochma Šviesa, reiškiančia jos valdžią.
Bet dėl to, kad trūksta chasadim Šviesos, užtverti visi jos įėjimai taip, kad visa Šviesa joje sustingsta ir nėra joje jokio plyšio, pro kurį prasiskverbtų bent spindulėlis Šviesos.
…Tačiau ji pati pilna Šviesos ir kai joje prabus vidurinė linija bei atsivers įėjimai, – teisuoliai iš jos gaus joje uždarytą Šviesą chochma.
Todėl jie stengiasi įeiti į ją būtent tada, kai ji visa tėra siauri takai ir uždari įėjimai, nes tik tada joje yra tobula chochma Šviesa.“

Iš tikrųjų naktis pilna šviesos, bet mes nesugebame matyti naktį: mums neužtenka meilės ir davimo Šviesos (chasadim), kad ją pamatytume.
Tik chasadim Šviesoje galime priversti Šviesą chochma atsiskleisti ir imti šviesti jos viduje. Kuo daugiau chasadim Šviesos – tuo didesnis atskleidimas.
Naktis, tamsa – tai būsena, kai esu chochma Šviesos okeane, bet manyje nėra nė lašo chasadim Šviesos.
Jei imu savyje vystyti meilę ir davimą, chasadim Šviesą, tai man ima po truputį šviesti chochma. Ir tai reiškia, kad pažadinu aušrą, ryto šviesą, o po to ir dieną.
Nuo vidurdienio chasadim Šviesa, mano davimo jėga, silpsta ir aš imu leistis nuo turėto chasadim lygmens.
Tarsi priartėja saulėlydis, sumažėja chasadim dalis chochmoje ir prasideda vakaras, o po to ir naktis.
Mano noras gauti malonumą išaugo ir neduoda man jėgų toliau duoti ir mylėti (chasadim). Ji vis labiau mane užvaldo.
Juodosios nakties jėgos užvaldo mane ir aš pasiduodu, paskęstu tamsoje neįstengdamas mylėti ir duoti.
Toje tamsoje ir vėl sukaupiu davimo jėgas ir nuo vidurnakčio imu jungti chochma ir chasadim, kad viena Šviesa šviestų kitoje – taip atskleidžiu Šviesą.
Ir visa tai daro žmogus! Jei jis nugali savo norą mėgautis ir siekia davimo savybės, tai pamato Šviesą. O kiek jį nugali egoizmas, tiek jis jaučia tamsą.
Taip mes vystomės: po dienos ateina naktis – vėl ir vėl. Viskas priklauso tik nuo žmogaus, o iš Kūrėjo pusės mus visą laiką supa Šviesa, sakoma: „Aš savo AVAYA nekeičiau“ ir „Yra dėsnis ir jo neapeisi“.
Tau jau viskas duota, o dabar elkis kaip tinkamas…

Iš 2009.12.24 d. vakarinės pamokos pagal knygą „Zohar“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>