Į visus klausimus atsako Šviesa

Dvasinis darbas

Klausimas: Apie ką reiktų galvoti, skaitant knygą „Zohar“, kad labiau suvoktume ją per jausmus?
Atsakymas: Tiesą sakant, neturiu atsakymų nei į vieną jūsų klausimą, nes į visus klausimus atsako  Šviesa, grąžinanti į šaltinį.
Jeigu manęs klausia apie pojūčius: „Kur jie yra, o kur – ne?“, apie protą: „Kada juo remtis, o kada – ne?“, „Kada visa tai pamatysiu ir pradėsiu jausti?“, „Kodėl dabar jaučiu taip, o paskui – kitaip?“ – atsakymų į šiuos klausimus neturiu, o ir negaliu turėti. Galiu tik stengtis nukreipti jus į Šviesą.
Nes atsakymas – tai Šviesos pasireiškimas manyje, mano ištaisyta būsena, klausimas – prieš tai buvusi neištaisyta būsena.
Žmogui turėtų rūpėti viena: „Ar nukreipiu save į šį Šviesos spindulį, vadinamą „Šviesa, grąžinančia į šaltinį“?
Neverta sukti galvos, kaip pripildyti savo pojūčius ir protą atsakymais į kažkokius klausimus, išskyrus vieną – klausimą apie Šviesą, grąžinančią į šaltinį.
(Todėl Baal Sulamas ir šaipydavosi iš „Jeruzalės kabalistų“, mintinai mokančių „Zohar“ tekstus, bet neigiančių vidinę knygos esmę.)
Viena, ką reiktų prisiminti, – tai pagrindiniai kabalos mokslo apibrėžimai, nes jie nukreipia žmogų atidavimo savybės link, paaiškina dvasinę žodžių reikšmę, nurodo teisingą tikslą ir kryptį į dvasingumą.
Jeigu žmogus tinkamai mokosi, jis turi gauti atsakymus į visus klausimus, tiek pojūčiais, tiek protu,  ir jam turi būti aišku, kas su juo vyksta.
Jis pradeda matyti, kaip diena po dienos juda pirmyn.
Dabar mes gana intensyviai studijuojame knygą „Zohar“. Todėl tas, kuris ruošiasi pamokoms ir rimtai jose dalyvauja, per trumpą laiką privalo pajusti savyje kokybinius pokyčius – kaip jis tampa jautresnis ryšiui su kitais, kaip keičiasi jo požiūris į aplinką, mokymą, atidavimo savybę, Kūrėją.
Jis turi būti atidus, kad atskirtų, kas naudinga, o kas – ne.
Tačiau visa tai vyksta tik mokantis. Nes nieko daugiau neturime.
Todėl nuolat kalbu tik apie ketinimą – ko konkrečiai mes tikimės iš studijų ir ką jos mums turi suteikti.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Perjunkite“ mane į dvasingumą“

„Slaptoji Zohar jėga“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>