Slaptas raktas į knygą „Zohar“

Realybės suvokimas

Pradedant skaityti knygą „Zohar“, pirmiausia būtina susitelkti – kad teisingai ją suvoktum. Ši knyga – uždara, slapta, užšifruota, jai suprasti reikalingas ypatingas kodas.
Kaip mums atspėti kodą ir tarsi seifą atskleisti šią knygą?
Raktas į knygą „Zohar“ – tai teisingas tikrovės suvokimas. Parašyta: „Žmogus – tai mažas pasaulis“, – štai čia ir slypi visa paslaptis!
Pasaulis, kuriame aš jaučiuosi esąs, viskas, ką aš jaučiu, – visa tai yra mano viduje. Kiekvieną žmogų, kurį matau šalia savęs, suvokiu savo smegenų viduje.
Galiu prisiliesti prie visko, ką matau, išgirsti ir pamatyti tai, pajusti išorinius kvapus ir skonius, t.y., mano jutimo organai piešia man, kad aš susitinku su kažkuo, esančiu mano išorėje.
Kabalos mokslas tvirtina, kad egzistuoja tik noras ir nieko daugiau. Šis noras skirstomas į penkias dalis: rega, klausa, uoslė, skonis, lytėjimas.
Visus įspūdžius aš suvokiu savo noro viduje, ir man tik atrodo, tarsi anapus manęs yra kažkoks išorinis pasaulis. Nežinau, kas yra išorinis, – tai tiesiog kažkoks pojūtis, kad objektas nėra mano viduje.
Taip aš įsivaizduoju realybę, kur mano noras pasidalijo į dvi dalis: mane ir išorinį pasaulį, arba, kalbant kabalos mokslo terminais, – į 1. šaknį, 2. dvasią, 3. kūną, 4. rūbą, 5. rūmą (išorinė erdvė).
Šaknis, dvasia, kūnas – tai savęs paties pojūtis, o rūbas ir rūmas – reiškiniai, kurie man atrodo išoriniai. Tačiau man taip tik atrodo.
Aš taip sukurtas, kad dalį savo vidinio pojūčio suvokiu kaip atskirtą nuo savęs, kaip svetimą, išorinį.
Šis noras taip stipriai nuo manęs atplėštas, kad nejaučiu su juo jokių sąlyčio taškų. Kažkam skauda, aš nejaučiu. Kažkas miršta, aš nejaučiu.
Dar daugiau – jis taip atskirtas, kad net galiu mėgautis jo kančia – toks esu aklas!
Mūsų pasaulyje taip pat būna nukrypimų, kuomet kai kurie žmonės patiria malonumą patys sau keldami skausmą. Tai štai, pasirodo, visi mes – dar didesni mazochistai! Tik kadangi taip jaučiasi visi be išimties, tai laikoma norma…

Daugiau šia tema skaitykite:

„Fotografe, keiskite kadrą“

„Ir visa tai – manyje?!“

„Koks jis – knygos „Zohar“ pasaulis?“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>