Kabala – tai kūrimo logika

Kabala, Klausimai ir atsakymai

Klausimas: Nieko negaliu pasakyti apie Šviesos, slypinčios kabalistiniuose tekstuose, veikimą, bet psichologinis jų poveikis akivaizdus – jei daug kartų skaitysi apie tai, kad „nėra nieko, išskyrus Jį“ ir kad „vienintelis Kūrėjo noras – suteikti malonumą kūriniui“, tai be reikiamo kritinio realių pojūčių suvokimo lengva pradėti manyti, kad tu tikrai tai jauti kaip neginčijamą tikrovę. Ar toks poveikis siektinas?
Atsakymas: Ne, bet visada pasireiškia kritika, o ne fanatizmas, kaip mokantis kitų „tiesų“, ir jūs visada esate „tarp“ – pasirinkimo būsenoje. Tuo Tiesa ir kabala skiriasi nuo žmogaus sukurtų teorijų. Pamėginkite patys nieko nežinodami sukurti logišką kūrimo sistemą – ir jums išeis kabala.

Klausimas (iš dienoraščio ispanų kalba): Laikraštyje „Kabalos balsas“ skaičiau, kaip kritikuojami visuomeniniai santykiai dėl to, kad jų pagrindas egoistinis. Ar kabaloje yra nauja mokslinė paradigma, pakeisianti tradicinę Niutono ir Dekarto paradigmą, kuri yra ribotas ir supaprastintas  modelis?
Atsakymas: Kabala atskleidžia teisingo (harmoningo, vientiso, altruistinio, bendro) pasaulio sistemą ir suteikia žmogui išminties bei galios jį sukurti.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Perjunkite“ mane į dvasingumą“

„Dvasinis pasaulis – tikrovė, o ne fantaziija“

„Kabala – tai davimo kalba“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>