Pajusti, kad Jis kažkur šalia

Realybės suvokimas

Visi mūsų jutimo organai veikia priešybių atskleidimo principu, versdami negatyvu viską, ką suvokia. Todėl tai, kas mums atrodo esą išorėje, iš tikrųjų matome viduje, ir suvokiame atvirkščią vaizdą, tik po to apversdami jį savo smegenyse.
Kitos galimybės suvokti pasaulį neturime, juk mes – kūriniai. Ką nors atskleisti galime tik esant trūkumui – ydai mumyse! Ir tada šį trūkumą vadinu Šviesa. Todėl dvasingumas mums atrodo atstumiantis ir tamsus, mes nesutinkame su juo ir jo nenorime. Mums tai neatrodo protinga: atiduoti ir mylėti artimą.
„Zohar“ pasakoja apie Kūrėjo savybes, tačiau iš kur mums žinoti, kas tai? Jei mokame tik gauti, kaip galime pajusti, kas yra davimas? Tai pasaulis, paslėptas nuo mūsų, realybė, kurios nejaučiame.
„Zohar“ aiškina mums, kaip palengva pradėti jausti tai, ko aš kol kas negaliu pajusti, nesuvokiu nei širdimi, nei protu.
Negaliu įvilkti to į žodžius, juk žodžiai išreiškia kokius nors pojūčius ir supratimą. O jeigu už jų neslypi joks pojūtis, jie tiesiog praslysta pro mano ausis.
Tačiau jei žmogaus nori, Šviesa pamažu pradeda jį keisti. O toliau – kaip pasakyta: „Stengeisi – ir radai!“
Jeigu aš skaitau kartu su kitais ir viliuosi, jog tai padės, paslėptis atsiskleis.
Dvasinis pasaulis yra čia, priešais mus, tik mes nesuvokiame jo nei širdimi, nei protu!
Kai po truputį pradedame jausti, kad jis kažkur šalia, nors dar ir negalime apčiuopti, – tai jau didelis pasiekimas.
Šio pojūčio vedinas skaityk toliau, ir „Zohar“ papasakos tau daugiau…

Daugiau šia tema skaitykite:

„Atversta knyga“

„Dvigubas gyvenimas“

„Fotografe, keiskite kadrą!“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>