Dvasinis liftas

Dvasinis darbas

Kaip veikia „dvasinis liftas“ – šis nepaprastas dvasinis eskalatorius?
Mes tarpusavyje susiję taip, kad kiekvienas galėtų padėti kitam. Kiekvienas savo viršutine dalimi yra aukštesniojo, o savo apatine – žemesniojo viduje.
Vadinasi, aš visada susijęs su aukštesniuoju – mano dvasinio parcufo (Galgalta ve Einaim) viršutinė dalis įeina į mano apatinės dalies aukštesniąją pakopą (ACHAP).
Šio aukštesniojo ACHAP viduje jaučiu tamsą, kadangi čia davimo savybė yra stipresnė! O man stipresnė davimo savybė – tamsa, juk aš jos nenoriu!
Tačiau jei įveikiu savo egoizmą ir „sumažinu“ save, atsisakau savo ego, ACHAP, egoistinio noro, tarsi jis neegzistuotų, – susilieju į vieną visumą su aukštesniuoju.
Jei žmogus pajuto, kad nieko nesupranta ir jaučia tik abejingumą, tamsą, blogą nuotaiką – vadinasi, jis nepakankamai stengiasi. Tai priklauso tik nuo jo, juk jam jau paruošta visa, kas būtina.
Mano G“E (Keter, Chochma) ir aukštesniojo ACHAP (Bina, Zeir Anpin ir Malchut) kartu sudaro visą parcufą, visas 10 sfirot.
Tačiau mano aukštesnysis, savo ruožtu, tokiu pat ryšiu susijęs su savo aukštesniuoju – taip visi mes susivienijame ir veikiame kaip vienas bendras kūnas.
Mes susiję lyg grandinė, kur kiekviena grandis apima kitą, ir tarp jų egzistuoja bendroji dalis.
Skirtumas tarp įprastinės grandinės ir mūsų tik tas, kad mūsų sielų grandinėje apskritai nėra laisvų dalių – mano viršutinė dalis visada susijusi su aukštesniąja pakopa, o apatinė – su žemesniąja, ir manyje nėra nieko, kas nebūtų susiję su vienu ar kitu. Aš visada ir visiškai susijęs su visais ir būtent čia glūdi visa mano esmė!
Šiame ryšyje ir slypi mūsų išsigelbėjimas, mes visada galime juo pasinaudoti. Todėl, būdamas bet kokios būsenos, kai man gera, ar bloga, turėčiau kreiptis į tuos, kurie šalia – į  žmones, kurie siekia to paties tikslo. Jei susivienysiu su jais, sugebėsiu gauti visą jų jėgą. Tam turiu visas galimybes, juk aš susijęs su jais, man tereikia sužadinti šį ryšį!

Iš 2010-01-25 d. vakarinės pamokos pagal knygą „Zohar“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>