Mes patys susikuriame kančias

Dvasinis darbas

Kančias man suteikia ne Kūrėjas. Tai manyje pabudęs noras, kuris neatitinka Šviesos, – šį „neatitikimą“ ir jaučiu kaip kančią dėl sveikatos, pinigų, pagarbos, valdžios, saugumo, žmonos, vaikų ar viso pasaulio.
Jaučiu spaudimą, nemalonumus, įvairiausias problemas – kodėl?! Dėl visko kaltas mano noras, kuris priešingas Šviesai,  – būtent jis manyje sukelia šiuos pojūčius.
Ir jie ateina ne iš Šviesos! Šviesa yra visiškoje ramybėje, ji gera ir teikia gėrį tiek nusidėjėliams, tiek teisiesiems. Tačiau aš savo savybėmis nepanašus į ją!
Tarkim, manyje prabunda dešimties kg „svorio“ noras, ir aš turiu prilygti Šviesai tais dešimčia kg, t. y. virš šio noro turiu sukurti „ketinimą duoti“. Taip pateksiu į savo mažąjį Begalybės pasaulį!
Bet tada mano noras išauga iki dvylikos kg – ir man taip pat tenka padidinti savo ketinimą duoti dar dviem kg. Tada pasijusiu dar didesniame Begalybės pasaulyje ir t. t.
Tačiau jei mano egoistinis noras auga diena po dienos, o aš jį naudoju tik eksploatuoti kitus dėl savo asmeninės naudos, o ne susivienyti su jais bendrame bendros sielos atidavime Kūrėjui, – šiame nore jausiu kančias.
Tai paties egoizmo kančios dėl jo priešybės supančiai Šviesai!
Mes patys susikuriame šias kančias, o ne Kūrėjas! Jis tobulas – kaipgi Jis gali keistis?!
Dabar esu Šviesos jūroje, tačiau jei nebandau tapti toks kaip Jis, manyje atsiskleidžiančiomis mintimis ir norais – man bus negera, o rytoj – dar  blogiau, nei šiandien.
Pabandykite nuteikti save taip, kad kiekvieną akimirką bandytumėte prilygti Šviesai. Šviesa – tai davimas ir meilė artimui, visų susivienijimas.
Visi privatūs norai, atskiros sielos susilies, ir šis bendras noras taps panašus į Šviesą. Kaip man tai padaryti, kaip padėti sau ir kitiems?
Pradėk galvoti apie tai ir pamatysi, kad tavo kančios baigiasi. Staiga atsiskleis, kad tavo noras siekti Šviesos iš tiesų panašus į ją!
Šiame siekyje tu pasijusi kaip Šviesa, kaip Kūrėjas. Tu turi tam metodiką, turi visas priemones!

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kaip norus paversti tikrove“

„Aš – juodas taškas Šviesos vandenyne“

„Kodėl reikia kančių?“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>