Dėkokite Kūrėjui!

Dvasinis darbas

Klausimas: Rytinėse „Zohar“ pamokose nieko nesuprantu, bet jaučiu norą mokytis ir ryšį su medžiaga. O vakarinėse pamokose tiesiog nerandu sau vietos, jaučiuosi visiškai atitrūkęs nuo medžiagos, mane įveikia mintys apie kasdienius rūpesčius, nesugebu susikaupti.
Ką pirmiausiai turėčiau padaryti, kad susikaupčiau pamokoje? Ar yra koks nors automatinis momentinis veiksmas, padedantis esant tokiai būsenai?
Atsakymas: Toks kovos su kliūtimis veiksmas – dėkoti Kūrėjui, siunčiančiam šias kliūtis. Juk „Nėra nieko, išskyrus Jį“. Tai Jis kuria tau šias kliūtis, Jis valdo tavo protą ir širdį.
Ir aišku, Jis geriau žino, ką tau dabar verta pasiųsti – kad susipainiotum, nesuprastum, negalėtum susikaupti, kad galvotum apie visus reikalus, kuriuos tvarkei dieną, apie visas problemas ir painiavą.
Kodėl? Jeigu iš visos šios painiavos ir daugybės problemų tu nors kelias akimirkas iš visų savo jėgų stengtumeisi susivienyti su teksto ištrauka, kurią suvokei, – pasiektum labai daug.
O jei sėdi pamokoje šviesia galva, tiesiog sklandydamas dvasiniuose pasauliuose – tai visai nebūtinai yra teisinga.
Juk žmogaus pastangos nors truputį susisieti su dvasiniu pasauliu per visas savo mažas „gyvates“ (egoistinius norus), – būtent tai, kas jam būtina.
O visi didieji atskleidimai kils kaip pasekmė – būtent per sunkumus ir trūkumus, kaip pasakyta: „Iš Siono (Šviesos išėjimo) pasirodys Tora“ .
Todėl negalima galvoti, kad, jei galva nedirba arba nėra nuotaikos, nėra prasmės eiti į pamoką klausytis „Zohar“. Toks požiūris neteisingas – nuotaika visiškai nesvarbu.
Jei žmogui iš tiesų sunku, jei jis jaučiasi nutolęs, pavargęs, susipainiojęs, ir visgi nors truputį stengiasi pajusti medžiagą, tegul nors akimirką, – jis išlošia daug daugiau, nei didžiausio įkvėpimo būsenoje. Juk šį įkvėpimą davė jam iš aukščiau, lyg pripūstų balioną.
O naudą teikia būtent pastangos  ir sunkus darbas nepaisant kliūčių.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Pro džiungles sugrįžtant namo“

„Nebūna žemiškų problemų“

„Kliūtys ar pagalba kelyje?“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>