Kaip suteikti malonumą Kūrėjui?

Dvasinis darbas, Kūrėjas

Klausimas: Jei Kūrėjas – davimo savybė, kaip galima Jam suteikti malonumą? Argi Jam iš manęs ko nors reikia?..
Atsakymas: Kūrėjui reikia, kad tu mėgautumeis. Šeimininkas nori tik vieno – kad svečias patirtų malonumą. Bet Jis man kelia sąlygą: mėgautis galiu tik tuo atveju, jeigu tapsiu toks, kaip Jis.
Juk mes nenorime, kad vaikas mėgautųsi tik savo žemiausiame lygyje. Mes trokštame, kad jis nuolat vystytųsi, taptų suaugęs, protingesnis. Mes parūpiname jam tokių žaislų, kurie jį ugdytų, o ne vien teiktų malonumą. Vaikų užsiėmimuose taip pat ieškome papildomos naudos.
Taip su mumis elgiasi ir Kūrėjas. Jis nenori, kad liktume mažais gyvūnais. Juk nuolat gaudamas tik dėl savęs,  jausiu trumputį gyvenimą, ir netgi jame niekados nepasitenkinsiu.
O jei patiriu malonumą, pripildydamas Kūrėją, net pats mažiausiais malonumas, kurį suteikiu Jam prie savęs prijungtuose Jo noruose, –  malonumas nepranyksta, nes jį jaučiu nuolat.
Kodėl visi malonumai, kuriuos jaučiame savo gyvenime, praeina? Noriu, kad jie liktų! Kodėl jie turi išnykti?! Mes susitaikome su tuo. Bet kodėl?!
Dvasingumas vadinamas amžinu. Juk jei nors kartą ten pajutai malonumą, jis išlieka ir nuolat pripildo tave.
Ir visa tai todėl, kad malonumas neanuliuoja noro, nes malonumas yra vienoje vietoje, o noras – kitoje.
Tuomet nebelieka jokių problemų – tu visą laiką tik pridedi ir pridedi. Tai ir yra kilimas dvasinėmis pakopomis.
O šiame pasaulyje viskas vyksta vienoje plotmėje – judi nuo praradimo iki praradimo, kol gyvenimas pasibaigia,  ir tiek.
Tikėkimės, kad įvertinsime šią unikalią galimybę, slypinčią kabalos moksle – moksle apie tai, kaip gauti begalinį, amžiną malonumą, – ir įgyvendinsime ją.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Dvasiniame gyvenime malonumas nedingsta“

„Kas eilėje paskutinis? Aš po jūsų!“

„Gyvenimas –  begalinis malonumas“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>