Ateities visuomenės globali sistema

Ateities visuomenė, Krizė, globalizacija

Norime suformuoti globalią sistemą, kuri taps naujuoju žmonijos ryšiu.
Ji įves žmones į tokias situacijas, iš kurių jiems paaiškės, kad pagal gamtos dėsnius naudingiau būti duodančiuoju, suartėti su kitais ir pajausti visus kaip vieną organizmą.
Tai bus mokomoji sistema: būdamas joje žmogus pajus, kad ji etapais moko jį naujos visuomenės dėsnių ir taisyklių.
Šiuos dėsnius atrandame suvokdami bendrą gamtą, kurios dalimi esame.
Panašumas į Pagrindinį  dėsnį (meilės artimui Priesaką) yra bendras, pradinis. Visi likusieji dėsniai – jo išvestinė. (Žr. Baal Sulamo straipsnį „Vienas priesakas“ (RU))
Šioje sistemoje vystysis tokie ryšiai, kurie pavers ją virtualia dvasine valstybe. Žmonės suteiks virtualiam ryšiui dvasinį aspektą. Juk šioje sistemoje žmonės pradės megzti tarpusavio ryšius, būdingus net mūsų kasdieniam gyvenimui. Įsisąmoninę naujus teisingus santykius, žmonės ims kurti dalykinius, šeimyninius ir kitokius ryšius.
Šioje sistemoje palaipsniui išsivystys visos žmonių tarpusavio ryšių formos, ir išsivystys taip, kad ateityje pakeis visas egoistinių ryšių sistemas. Šiandien šie egoistiniai ryšiai neva vienija žmones, nors iš tikrųjų tik dar labiau atitolina ir supriešina vienus su kitais.
Šios sistemos pobūdis, tikslas ir įtaka kiekvienam žmogui visiškai kitokie.
Joje turi glūdėti intelektas, t. y., gebėjimas mokytis pačiai ir mokyti ją naudojančius žmones, teikti rekomendacijas tiems, kurie ją išjudina veikti, tai gebėjimas įsiklausyti į jų pageidavimus, reikiamus atlikti pokyčius mūsų tarpusavio ryšyje, kad pamažu pasistūmėtume vis glaudesnių tarpusavio ryšių link, kol užmegsime ryšį aukščiau egoizmo.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Atėjo laikas veikti“

„Kaip žmonijai susivienyti?“

„Teisinga diagnozė – pusė pasveikimo“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>