Pagalba prieš tave patį

Ketinimas, malda

Klausimas: Pamokų pagal knygą „Zohar“ metu man nuolat tenka kovoti su savimi. Ką daryti, kad išlaikyčiau teisingą ketinimą?
Atsakymas: Tai natūrali pradedančiojo būsena. Pasistenk pamokos metu suprasti, kodėl tu dabar kenti. Ir kas tas, kuris tavyje kenčia?! Tai tavo kūnas, egoistinis noras, kuris priešinasi. Tu turi kūną, egoizmą ir tašką širdyje, trokštantį Kūrėjo. Ar iš egoizmo, ar iš taško pozicijos žiūri į savo būseną?
Jei esi susivienijęs su tašku širdyje, tai „Zohar“ tau šviečia, bet ši Šviesa priešinga tavo egoizmui. Jis jaučiasi priešiškas tarsi žmogus, kuris tau prieštarauja.
Įsivaizduok, kad sėdi prieš žmoną, ji tave kritikuoja, o tu klausaisi suprasdamas, kad iš tikrųjų turi save ištaisyti, ir sutinki su kritika.
Tavo neištaisytoji dalis nenori to girdėti, priešinasi, bet tu sau sakai: „Tai ne aš, o egoizmas, kurį specialiai manyje sukūrė Kūrėjas, nenori klausyti, bet aš noriu ją girdėti ir mylėti, nes ji man parodo tikruosius mano trūkumus, kuriuos reikia ištaisyti.“
Įsivaizduok visą šią situaciją iki pat smulkmenų, kol nesuprasi, kad tau iš tikrųjų verta sėdėti ir stengtis prilipti prie kiekvieno „Zohar“ žodžio. Man nemalonu tai girdėti? – Tai puiku!
Aš nesuinteresuotas tai atskleisti? – Tiesa! „Zohar“ sako man visą tiesą į akis ir sukelia įniršį – labai gerai! Būtent tai ir turi daryti!
Taip mane veikia Šviesa, parodydama, koks esu neištaisytas. Tai džiaukis ir trokšk prie jos prilipti būtent tokioje situacijoje.
Dabar tavyje yra du taškai – sugedusi Malchut ir kibirkštis, kurią turi prijungti prie Šviesos.
Eik kartu su Šviesa prieš savo neištaisytą Malchut ir tada „Zohar“ tavęs nebeerzins. Tu pradėsi dirbti su tuo, ką jis tavyje pažadina, – su pačiu savimi.
Pabandyk namuose pasitreniruoti tai daryti su savo žmona, ir po to darbas su „Zohar“ tau nebeatrodys toks sunkus…

Daugiau šia tema skaitykite:

„Dėkokite Kūrėjui!“

„Nebūna žemiškų problemų“

„Ketinimas, suteikiantis jėgų“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>