Ieškok ir tikrai rasi!

Zohar

Klausimas: Ką daryti, jei per „Zohar“ pamoką negaliu susikaupti net penkioms minutėms?
Atsakymas: Vis tiek reikia savyje ieškoti visų šių savybių, apie kurias kalba knyga „Zohar“.
Jeigu ligoniui pasakytum, kad ši knyga padės pasveikti, išsigelbėti nuo nelaimės, bankroto, problemų, – jis ryte rytų tekstą, stengdamasis suprasti kiekvieną žodį! Jis stengtųsi suprasti šį tekstą netgi nepažįstama kalba, jei tikrai jame ieškotų išsigelbėjimo.
Tačiau mes nejaučiame baimės dėl dvasingumo trūkumo… – tik aplinka gali sužadinti mumyse šį poreikį.
Nesvarbu, kad nežinai, kur viso to savyje ieškoti, – vis tiek ieškok! Tarsi įeitum į kažkokią naują, tamsią, nepažįstamą vietą ir nieko nematytum.
Juk tu turi žibintuvėlį, ir kiekvieną kartą, kažką išgirdęs, aplink pradedi juo šviesti – o gal staiga ką nors rasi?!
Suaugusieji mokosi pripildydami savo protą. Tačiau per protą neišsivysto pojūčiai. Kai buvome kūdikiai, vystėmės nesuprasdami, kad girdime ir matome. Tačiau būtent taip mumyse išsivystė pojūčiai ir protas.
Man sakydavo „Žiūrėk!“ – o aš nesuprasdavau. Man aiškindavo ryšį tarp daiktų, o aš šio ryšio nematydavau! – Tačiau būtent per pastangas suprasti aš išsivysčiau iš gyvūno į žmogų.
Todėl ir dabar, norėdamas savyje išugdyti naujus pojūčių organus ir protą, taip pat skaitau ir nesuprantu, apie ką „tai“. Bet mano pastangos vysto naujus mano gebėjimus – ir aš pradėsiu jausti ir suprasti nuo manęs paslėptus pojūčius.
Aukštesnysis pasaulis – tarp mūsų, reikia tik vystytis toliau.
Tiesiog stenkis įžiūrėti! Taip vystosi jutimo organai. O kai pasieksi pojūčius – pradės veikti ir protas.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Pro džiungles sugrįštant namo“

„Zohar“ kreipiasi į žmogaus jausmus“

„Protingiausia yra …pajusti“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>