Kiekvienas turi tapti kūrinio autoriumi!

Biblija, Dvasinis darbas

Atskleidimas – visada yra asmeninis, jo neįmanoma gauti iš ko nors kito – iš kito galima tik išmokti skaityti.
O skaityti mus būtinai turi kas nors išmokyti, nes juk skaitymas ir raštas priklauso žmogaus lygmeniui, o mes, pradėdami skaityti, esame gyvūniniame lygmenyje.
Mums būtinas kas nors, esantis ant pakopos „Žmogus“, kuris padėtų pakilti iki žmogaus lygmens, išmokytų mus skaityti ir rašyti.
Knyga – tai visa kūrinija, išankstinis sumanymas iki pat paskutinio veiksmo.
Bet norėdamas jį atskleisti, žmogus turi patirti pasakojimą ir užrašyti jį savo širdyje („Užrašyk visą Torą savo širdyje“) – paruošti savo dvasinius indus.
Skaitydamas Torą – jis mokosi iš Aukštesniojo, o ją užrašydamas – tampa panašus į Jį ir pradeda Jį suprasti. Taip žmogus pakyla ant Kūrimo sumanymo pakopos – į knygos pabaigą.
Knyga – Kūrimo sumanymas, suvokiamas pabaigoje. Pasakojimas – tai, ką skaitome ir perrašome savyje, keisdami savo norus ir formuodami iš jų raides.
Taip mes patys tampame autoriais, atskleidę jos Autorių. Mes darome knygos kopiją – tai visas mūsų darbas.
Autorius nesugalvoja knygos pats – priešais jį jau yra paruošta knyga iš aukštybių, o jis ją perrašo.
Jis nedirba savo protu, jis net nemoka skaityti ir rašyti, tad pirmiausiai privalo išmokti.
Jei išmoksime skaityti ir rašyti bei sugebėsime perrašyti savyje visą kūrimą iš paskos Kūrėjui, tai įgysime autoriaus titulą.
Kūrėjas – nėra autorius, juk Jis nieko nerašė! Jis viską sukūrė vienintele mintimi.
Bet mes atskleidžiame Jo sumanymą savo ištaisytuose noruose, todėl Jo mintis dalijasi mums į knygą, autorių ir pasakojimą.
Jeigu mokausi skaityti, tai Jo mintis man atsiskleidžia mano medžiagoje, ir aš ją išskaitau savyje priklausomai nuo to, kiek jai prilygstu, bei perrašau savyje.
Kūrimo sumanymas – tai dešinioji linija, mano medžiaga – kairioji linija, o aš – viduriniojoje linijoje perrašinėju šį sumanymą ant savo kairiosios linijos.
Knyga, autorius ir pasakojimas – tai Kūrėjas, kūrinys ir ryšys tarp jų, kuris vadinamas Tora.

Iš pasiruošimo pamokai pagal knygą „Šamati“, 2010-04-18 d.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>