Kančių priežastis pasaulyje

Baal Sulamas, Krizė, globalizacija

Baal Sulamas „Įvadas į knygą Zohar“, 19 (RU, EN):
Kai visas pasaulis sutiks išsilaisvinti iš egoistinio noro „gauti dėl savęs” , ir visi norės tik „duoti kitiems” – ir taip pasaulyje bus pašalintas visas nerimas ir visa, kas kenkia, ir kiekvienas bus užtikrintas sveiku, pilnaverčiu ir saugiu gyvenimu, nes visas didžiulis pasaulis rūpinsis kiekvienu žmogumi ir jo poreikiais. Bet kada kiekvienas nori tik „gauti sau“ – iš čia ir kyla nerimas ir kančios, žudynės ir karai. Visa tai silpnina kūną įvairiomis ligomis ir skausmais ir nuo viso to neišsigelbėsime.

Baal Sulamo straipsnis „Religijos esmė ir jos tikslas“ (RU, EN):
Viso blogio pagrindas – ne kas kita, kaip meilė sau, vadinama egoizmu. Jo esmė priešinga Kūrėjui, kuris neturi noro „gauti dėl savęs“. Jis – ne kas kita, o noras duoti.

Baal Sulamo straipsnis „Taika pasaulyje“ (RU, EN):
Visų kūrinių bendra savybė – kiekvieno siekis išnaudoti visus kitus savo labui, tam panaudojant visas turimas priemones, visiškai neatsižvelgiant į tai, kad savo gerovę kuria naikindamas artimą. Ir nesvarbu, kokį pateisinimą sau susigalvoja.

Baal Sulamo straipsnis „Toros dovanojimas“, 13 (RU, EN):
Gamtos dėsnis toks, kad viską, kas yra už kūno ribų, žmogus jaučia kaip neegzistuojantį ir visiškai nerealų. Ir kiekvienas žmogaus atliktas davimo veiksmas negali vadintis „meile artimui“, nes sprendžiama pagal jo tikslą – išlošti iš šio poelgio. Tai panašu į samdomą darbą, už kurį apmokama darbo pabaigoje. Ir tai negali būti vadinama meile artimui. Atlikti kokį veiksmą dėl meilės artimui, nesitikint gauti atlygio – prieštarauja žmogaus prigimčiai, todėl yra neįmanoma.
Ir tik Kūrėjo atskleidimas (Šviesa, Or Makif) gali mus pakeisti….

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>