Visa, kas genialu – paprasta

Kabala

Viskas atsiranda iš AVAJA (jud-kei-vav-kei) – vieningos ir vienintelės egzistuojančios sistemos, ir viskas prasideda nuo šaknies – raidės „jud“ galiuko (kuco šel jud).
Tai Keter, „esantysis“ (ješ mi ješ). Ten yra Šviesa ir yra noras (kli), „kilęs iš nieko“ (ješ mi ain), kurie visada  kartu.
Šviesa veikia norą ir šis įgauna įvairias formas – noras mėgautis visą laiką keičia savo savybes Šviesos atžvilgiu.
„Zohar“ aiškina, kokiu būdu visos savybės kyla iš Šviesos, sukūrusios norą mėgautis, „kilusįjį iš nieko“, ir kaip Šviesa veikia šį norą.
Tai tikra raidos simfonija – Šviesos poveikis norui, pilnatvės troškimui, kuris Šviesos veikiamas keičiasi įgydamas skirtingas formas, išsaugodamas savyje ir Šviesos savybes, savo ankstesniąsias formas, kurios veikia net per keletą pakopų.
„Zohar“ mums aiškina, kaip iš dviejų jėgų – noro duoti ir noro mėgautis – atsiranda visa kūrinių įvairovė. Visa tai tiesiogiai susiję su mumis, nes mūsų pasaulyje taip pat nėra nieko, išskyrus dvi jėgas – balta ir juoda, vienetas ir nulis, gėris ir blogis.
Nesvarbu, apie kokius lygmenis mes kalbame, – visa kūrinija, visi mūsų suvokiami realybės pavidalai bei vaizdai – visi jie sudaryti iš dviejų jėgų.
Kabalistai apie šias dvi jėgas labai gražiai paaiškino remdamiesi raidžių formomis. Žiūrint į šias formas jos atgyja, prisipildo gyvybės.
Per raides tu pradedi suvokti, kaip šios savybės, Kūrėjas ir kūrinys, susijusios, kaip jos tarpusavyje susipina ir prasiskverbia viena į kitą, kokia kryptimi, kokiu būdu, kuo jos susilieja, o kuo ne, kur kokie apribojimai.
Mes paprasčiausiai neturime žodžių šiems santykiams apibūdinti. Bet  raidė, simbolis duoda tau modelį, kurį suvokdamas,  atskleidi savyje visą jausmų, santykių ir visko, kas egzistuoja, visumą.
Raidėje glūdi viskas. Ji  tik atrodo kaip paprasta forma, bet šį paprastumą sudaro tūkstančiai ankstesnių formų, kurias ji buvo įgavusi iš viršaus besileisdama žemyn.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kaipgi gauti Begalybės Šviesą“

„Mūsų pasaulyje nėra nieko švento“

„Kiekvienas turi tapti kūrinio autoriumi!“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>