Kaip išvengti kančių?

Dvasinis darbas

Analizuodami savo norus turime taip giliai į juos prasiskverbti, kad suprastume, kad jie, kartu su jų egoistiniu ketinimu kyla iš Kūrėjo.
Reikia iki pat gelmių suvokti norą ir iš jo šaknies suprasti, iš kur kyla šis noras.
Ir kai atrasime, kad patį norą ir jo egoistinį ketinimą mums pasiuntė Kūrėjas, suprasime, kad nėra pasirinkimo, ir daugiau neturime į ką kreiptis prašydami jį pakeisti – tik į Kūrėją!
Kitaip žmogui nereikia Toros – jis nešaukia ir nesikreipia į Kūrėją. Jis dar nesijaučia esąs kūriniu, kurį valdo Aukščiausioji jėga ir į kurią galima kreiptis.
Mūsų egoistinis pradas – tai būtent tas angelas, kuris priartina mus prie Kūrėjo. Gauname smūgius ir galiausiai suprantame, kad jie turi priežastį ir juos siunčia kažkas, esantis aukščiau už mus.
Galime padaryti šią išvadą per kančias, bet galima ir – studijuojant, per aplinką, dvasiškai vystantis.
„Išminčius mato ateitį“ – t. y. užgimstančią būseną dar prieš ją pasiekdamas ir gali ją pakeisti.
Fizinės šio pasaulio kančios virsta meilės kančiomis, kai pritraukiu sau šiek tiek Šviesos ir jos atžvilgiu jaučiu savo būseną.
Tada imu kentėti dėl to, kad manyje nėra meilės artimui ir meilės Kūrėjui. Čia ir glūdi mūsų laisvo pasirinkimo taškas.
Svarbiausia nusigauti iki kančios šaknies ir suprasti, kad ji tikslingai mums pasiųsta iš Aukščiau.
O tai, kad pasiekėme pačią gelmę ir šaknį, liudija supratimas, kad pasirinkimo nėra ir pradedame šauktis Kūrėjo.
O jeigu vis dar siejame savo kančią su įvairiausiomis priežastimis šiame pasaulyje ir su savimi pačiais, reiškia, kad dar nepasiekėme paties dugno.
Leidžiuosi vis giliau ir giliau į kančią jos pakopomis: alef, bet, gimel (negyvasis, augalinis, gyvūninis) ir galvoju, kad gaunu smūgius iš gamtos.
Bet pasiekęs paskutinę jos stadiją, bchina dalet, atskleidžiu, kad kančios šaltinis – aukščiau gamtos, Kūrėjuje, kaip baudžiantis Kūrėjo pirštas, ir tuomet aš šaukiuosi Jo.
Bet ar galima pagreitinti ir sušvelninti šį procesą? Galima! Tam mums ir duota Tora, kad eitume ne kančių keliu, o greitu ir lengvu keliu patys norėdami.
Organizuoju sau grupę, o iš viršaus mokydamasis pritraukiu Šviesą (pavyzdžiui, mokantis „Zohar“ ) – ir greitai pasiekiu tą patį rezultatą.
Tai vadinama Toros keliu. Skirtumas tarp dviejų kelių – tūkstančiai metų kančių.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Milijardus milijardų kartų didesnis už Visatą“

„Šviesos kelias ir kančių kelias“

„Kančių priežastis pasaulyje“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>