Kaip suskaičiuoti Begalybę?

Realybės suvokimas

Mes neturime galimybės suvokti dvasinę realybę savo egoistiniu protu. Jis to nesugeba!
Todėl dvasinis supratimas vadinamas suvokimu (asaga) pagal posakį „Suvokimas rankoje“. „Ranka“ – tai ištaisytas egoistinis noras.
Todėl kabalos moksle yra taisyklė: „Iš Tavo veiksmų pažinsiu Tave“, „Teisėjas neturi daugiau, nei mato jo akys“ ir pan., kur nurodoma į Aukštesniojo pasaulio atskleidimą aiškiai jį suvokiant.
Savo suvokime mes pereiname 125 pakopas – nuo jo pradžios iki galo. Kiekvieną pakopą sudaro 25 atskiri parcufai – tarpinės būsenos (žr. Baal Sulamo „Beit Šaar akavanot).
Taigi kiekviena iš 125 pakopų, vadinamų „sfira“, apima 25 savo pačios formas, o kiekviena šių – taip pat 25 savas subformas ir taip toliau, iki Begalybės.
To neįmanoma suskaičiuoti, jų aprašymui nėra konkretaus skaičiaus. Tik aukštesniame lygmenyje, kur nėra raidžių ir skaičių, galime suvokti visą šią naujų savybių įvairovę, o vėliau ir savo pasikeitusiu protu. Tada formų kiekybė pereina į kokybę ir jaučiama suprantamai bei aiškiai.
Todėl begalinis parcufų, sfirų ir pasaulių, dvasinio suvokimo pakopų skaičius atrodo begalinis dabartiniam mūsų protui.
O dvasiniam protui viskas susiveda į paprastą davimo ir meilės norą, kuriame jaučiamas susiliejimas su Kūrėju į vieną visumą „Aš, Šviesa, Kūrėjas – Viena!“

Daugiau šia tema skaitykite:

„Besiplečianti Begalybė“

„Visas gyvenimas – tarp dviejų Šviesų“

„Su knyga „Zohar“ iki visiško išsitaisymo“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>