Kabalistai apie kūrimo tikslą, 3 dalis

Baal Sulamas, Kabalistiniai šaltiniai

Brangūs draugai! Prašau pateikti klausimus didžių kabalistų citatų tema. Pažadu į juos atsakyti.

Koks kūrimo tikslas?

Kokiam gi reikalui Kūrėjas sukūrė visą šią naštą? Tam, kad pakeltų žmogų į aukštesnę ir reikšmingesnę pakopą, idant Kūrėją pajustų taip pat kaip jau įprastą žmogiškąjį jausmą. Ir kaip jau pažįsta bei jaučia savo draugo norą, taip pat pajėgtų išmokti Kūrėjo kelių.
Baal Sulamas. „Kabalos mokslas ir jo esmė“

Kūrėjo ketinimas kūrinio atžvilgiu nuo jo sukūrimo momento – atverti jam Savo Aukščiausią esmę. Aukščiausios Kūrėjo esmės suvokimas atsiveria kūrinyje malonumo pajutimu, kuris nuolat auga, kol nepasieks pageidaujamo dydžio. Taip kyla kritę siekdami tikro Jo suvokimo įsisąmoninimo ir susiliejimo su Juo, kol nepasieks galutinio tobulumo: „Niekas nepamatys kito Kūrėjo, išskyrus Tave“.
Baal Sulamas. „Toros dovanojimas“, 6 p. (RU, ENG)

Žmogus sukurtas tam, kad pakeltų padanges (pradedant nuo savęs, žemiausio centrinio taško, pripildytų apribotą tuščią erdvę atidavimo savybės – Šviesos, keldamas jos ribą iki Begalybės pasaulio).
Rabis Menachemas Mendelis iš Kocko

Kūrimo tikslas neprilygstamai puikus, nes netgi tokia maža ir silpna kibirkštis kaip žmogaus siela savo suvokimu gali pakilti aukščiau angelų-tarnų (valios laisvės neturinčių atidavimo jėgų, kurios tarytum mūsų pasaulio gyvūnai).
Baal Sulamas „Mesijo Ragas“ (RU, ENG)

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kabalistai apie kūrimo tikslą, 1 dalis“

„Kabalistai apie kūrimo tikslą, 2 dalis“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>