Kabalistai apie kūrimo tikslą, 4 dalis

Baal Sulamas, Kabalistiniai šaltiniai

Brangūs draugai! Pradedu publikuoti atrinktas didžiųjų kabalistų citatas įvairiomis temomis. Lauksiu jūsų klausimų šių citatų temomis. Pažadu į juos atsakinėti.
Pastabos skliausteliuose – mano.

Koks kūrimo tikslas?

(Kūrimo) tikslas yra mus (mūsų sielas) pabaigoje (mūsų ištaisymo) atvesti į suliejimą (panašumą) su Juo, idant Jis gyventų mumyse (kad mūsų ištaisyti norai visiškai prilygtų atidavimo ir meilės savybei, vadinamai Kūrėju).
Baal Sulamas, „Kabalos mokslas ir jo esmė“

Sielos (atidavimo savybės) įsikūnijimo į kūną (norą gauti) tikslas yra tas, kad būtent būdama kūne (gauti atidavimo labui) ji grįžtų (prilygtų) į savo šaknį (Kūrėją) ir susilietų (visiškai prilygdama) su Kūrėju, kaip pasakyta: „Ir pamilkite savo Kūrėją (1), ir eikite Jo keliais (2), ir laikykitės Jo Įstatymų (3), ir susiliekite su Juo (4)“.
Baal Sulamas, 17 laiškas (RU, EN)

Kiekvienas (pasaulio) žmogus privalo pasiekti savo sielos šaknį.
Baal Sulamas, „Kuriantysis protas“ (RU, EN)

Viso kūrimo tikslas yra tas, kad žemiausiai esantys kūriniai palaipsniui besivystydami Toros ir Įstatymo vykdymo keliu (Tora – ištaisymo Šviesa. Įstatymai – žmogaus 613-os egoistinių savybių ištaisymas padedant Šviesai. Siela – atidavimo norai, sielos atidavimo kitoms sieloms savybės), galėtų pakilti vis aukščiau ir aukščiau, kol nenusipelnys susiliejimo su savo Kūrėju.
Baal Sulamas, „Toros dovanojimas“, 6 p. (RU, ENG)

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kabalistai apie kūrimo tikslą, 1 dalis“

„Kabalistai apie kūrimo tikslą, 2 dalis“

„Kabalistai apie kūrimo tikslą, 3 dalis“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>