Iš kurių knygų gauname daugiau Šviesos?

Baal Sulamas, Kabalos mokymasis

Klausimas: Ar galėtume ištaisymo Šviesą pritraukti iš kitų šaltinių, jei nebūtų Baal Sulamo kūrinių?
Atsakymas: Ne, mes neturėtume jokio kontakto su Šviesa. Mums reikia sistemos, padedančios užmegzti su Ja ryšį. Už tai mes turime dėkoti kabalistams.
Kiekviena ankstesnė karta lyg dirva turi pasiruošti būsimai kartai. Tai lyg kultūriniai sluoksniai, aptinkami vykdant archeologinius kasinėjimus.
Mes taip pat nuolat dedame sluoksnį po sluoksnio, ruošdami dirvą ateinančioms kartoms. Be šio papildymo mes neaugtume.
Iki Baal Sulamo kabalistinės žinios buvo išsibarsčiusios įvairiuose šaltiniuose. Jis jas surinko ir susistemino.
Turima omenyje ne šiaip knyga, kurią mums patogu skaityti, o vidinė sistema, per kurią mes galime gauti Šviesą.
Šis ištaisymas tolygus tam, kurį padarė Talmudo laikų kabalistai, po kurio mums nebereikia sukelti savo kūnui kentėjimų, apie kuriuos pasakyta: „Maitinkis duona ir druska, užgerdamas vandeniu“.
Jie taip ištaisė bendrą sistemą, taip suvienijo visas sielas, kad per šią sistemą tapo įmanoma gauti Šviesą, kurios užtenka išsitaisyti.
Tokį pat ištaisymą atliko ir Baal Sulamas. Jis ne šiaip parašė knygas su išsamiais paaiškinimais. Juk skaitai – ir nieko nesupranti!
Jis padarė taip, kad per jo kūrinius mes galėtume susivienyti su dvasine sistema, taip pritraukdami Šviesą, grąžinančią prie ištakų.
Be jo mes nieko negalėtume padaryti! Juk Šviesa turi pereiti per sukurtą sistemą – tik tada ji tiks mūsų sieloms. Tai ir yra jo ypatinga misija.
Būtent todėl per jo kūrinius „Mokymas apie  dešimt sfirot“, „Įvadas į „Sulam“ komentarus“ mes gauname Šviesą.
To mums nesuteiks kiti kūriniai –  ten nėra būtinos tvarkos ir sistemos, kurią mums paruošė Baal Sulamas.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Laiptai“

„Leidimas iš Aukščiau“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>