Sielos – tai ryšiai tarp norų

Viena siela

Klausimas: Kaip visa tai, apie ką skaitome „Mokyme apie dešimt sfirot“, susiję su meile artimui arba draugams?
Atsakymas: Visa, kas pasakojama „Mokyme apie dešimt sfirot“, vyksta tarp sielų, ryšyje tarp jų. Kabalos mokslas nekalba apie tai, kas vyksta materijoje – nore mėgautis.
Kalbama tik apie tai, kas vyksta ketinimuose, jėgose, veikiančiose materiją vienijantis sieloms.
Yra sistema – bendri norai, padalinti į galybę atskirų norų, lygių, besiskiriančių tūkstančių tūkstančiais įvairiausių savybių ir jų išraiškų. Šios norų savybės gali tarpusavyje jungtis.
Esmė ne pats noras. Jis duotas mums negyvajame, augaliniame ir gyvūniniame lygmenyje. Svarbiausia – ryšys tarp noro dalių, tarp skirtingų norų, nes tai jau žmogiškasis lygmuo. Čia jau atsiranda išskaičiavimai, mintys, santykiai, ryšiai.
Todėl visas kabalos mokslas kalba ne apie norus, materiją, o apie ketinimą, ryšius tarp norų.
Būtent ryšiai vadinami sielomis, nes jie formuoja dvasinį pasaulį. O norai kuria mūsų materialųjį pasaulį.
Jei kalbama apie ryšį, jame turi būti Roš – dvasinio parcufo galva, priimanti sprendimus, planuojanti ryšius, ir Guf parcufo kūnas, įgyvendinantis šį ryšį.
Tiek dvasinio parcufo Roš, tiek Guf yra tarp norų, kadangi dvasinio parcufo Guf – tai jau susidariusio ryšio rūšis.
Apie pačius norus mes išvis nekalbame, jie glūdi po paviršiumi. Tai tarsi duotybė, Kūrėjo sukurtas pagrindas, ant kurio kuriame ryšius.
Todėl kabalos moksle kalbama apie sielas – ryšius tarp norų.

Daugiau šia  tema skaitykite:

„Kaip suklijuoti sudužusį indą“

„Dieviškasis patentas“

„Kur ieškoti Kūrėjo?“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>