Nuo ko priklauso pasaulio ateitis

Krizė, globalizacija

Palaipsniui žmonės pradeda suprasti, kokia naikinanti gali būti žiniasklaidos, aplinkos įtaka.
Viską lemia būtent tai, o ne pinigai, ekonominė padėtis ir mūsų žmonijos ateities planai.
Ir ši, ir ateities karta priklauso tik nuo aplinkos, kuri veikia visą mūsų gyvenimą, įtakos.
Tikėkimės, kad žmonija supras tai ir pirmiausia apribos šiandien daromą žalingą įtaką, o po to pakeis jos kryptį į teisingą. Kabalos užduotis – padėti žmonijai kuo greičiau tai pamatyti.
Pasaulis palaipsniui jau pradeda kritiškai žiūrėti ir į save, ir į visas aplink mus sukurtas sistemas, kurios tapo globalios, kurios veikia visiškai visus visose gyvenimo srityse.
Būtent dėl to, kad ši sistema tapo tokia visa apimanti ir įtakinga, ji kelia didelį nerimą, ir žmonijai teks iš esmės ja pasirūpinti.
Neįmanoma ilgiau leisti žiniasklaidoje kiekvienam daryti tai, ko norisi. Ši jėga turi būti išmintingų žmonių, kabalistų, rankose.
Ir neįmanoma išlaikyti žiniasklaidos kontrolę diktatūros jėga. Žmonijos vystymasis toks, kad naikina visus apribojimus ir kliūtis.
Bet kita vertus, matome priešingą tendenciją: mes tiesiog privalome kaip nors ją apriboti, kitaip išmoksime to paties, bet per kančias.
Vyksta amžina kova tarp dešinės ir kairės linijos, kurios kiekviena įrodinėja esanti geresnė už kitą.
Bet jos abi negeros ir neteisingos – būtina vidurinė linija, kuri ne jungia jas, o yra aukščiau jų.
Tai ne jų mišinys ir ne kompromisas tarp jų, ne kokia nors centrinė partija, o „partija“, aukštesnė ir už kairiuosius, ir už dešiniuosius.
Tai altruistinis, davimo požiūris, aukštesnis už visus egoistinius. Jis pajėgs visus sujungti ir atvesti į taiką.

Iš pamokos pagal straipsnį „Panim Meirot“ pratarmė“, 2010-06-28

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>