Auklėjimas gerumu

Auklėjimas, vaikai

Klausimas: Jei vaiką auklėsime pagal kabalos principus – tik mylėdami ir duodami, ar nebus jam po to sunku išgyventi šiame egoistiniame pasaulyje?
Atsakymas: Tai bereikalingos baimės. Vaikas, augantis aplinkoje, kuri jam duoda tik teigiamus pavyzdžius ir skatina palankų požiūrį į ją, netampa dėl to silpnesnis nei kiti vaikai.
Atvirkščiai, jis staiga atskleidžia, kiek daug yra gerų jėgų, kurios veikia ir padeda jam, apgindamos jį nuo blogio jėgų.
Ir kasdieniame gyvenime visada instinktyviai saugome vaiką nuo visko, kas bloga, bei mokome jį būti geresnį su kitais, nusileisti, būti mandagų.
Juk mes suprantame, kad geri santykiai su aplinka teikia didesnį saugumą ir ramybę nei kariavimas su ja bei reikalavimas panaudojant jėgą.
Matome, kad jėga nepadeda nei pavieniam žmogui, nei ištisoms valstybėms. Veikiantis jėga galiausiai pralaimi, o ne pasiekia sėkmę. Taip sutvarkytas šis pasaulis, kur viską vis tiek valdo Kūrėjo jėga.
Net jei mums atrodo, kad kažkas laimi panaudodamas jėgą, vėliau vis tiek įsitikinsime, kad galiausiai jis praloš.
Tai galioja tiek atskiram žmogui, tiek visuomenei ir valstybei, tiek visam pasauliui.
Sėkmę galima pasiekti tik su viena sąlyga – esant mūsų ir Kūrėjo savybių panašumui. Šis panašumas yra sėkmės raktas.
Dėl to nereikia bijoti, kad vaikas bus auklėjamas pernelyg „šiltnamio“ sąlygomis.
Mūsų užduotis taip išauklėti žmogų, kad jis būtų kuo arčiau Kūrėjo – tada jam gyvenime neabejotinai seksis. Bet koks kitoks elgesys jam tik kenks.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Naujasis švietimas”

„Pagrindiniai vaikų auklėjimo principai” (Video klipas rusų k.)

„Kaip auklėti vaikus”

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>