Kaip pažinti Kūrėją?

Kūrėjas

Klausimas: Sakėte, kad materialumas – tai noras mėgautis, o dvasingumas – ryšys tarp norų. O kas tuomet Kūrėjas?
Atsakymas: Kūrėjas – tai, ką tu atveri savo veiksmuose. Bendrą visuotinę jėgą – davimą ir meilę – atskleidi tiek, kiek pats vykdai davimo ir meilės veiksmą. Tavo veiksmuose tau atsiveria vidinė jėga ir tai vadinama Kūrėju (Bore) – „Ateik ir pamatyk“ (Bo – ateik, Re – pamatyk).
Mes suvokiame tik pagal principą „Iš Tavo veiksmų pažinsiu Tave“. Kai dėl visų savo veiksmų nuo apačios į viršų atrandu mane pripildančią jėgą – davimą ir meilę, pažįstu Kūrėją.
Kaip kūdikis pradeda pažinti motiną? Jis dėl jos veiksmų patiria kažkokius įspūdžius. Bet jų  nesuvokia, tik jaučia, kad kažkas juo rūpinasi. Ima reaguoti į ją, kartoti jos veiksmus, kurių ji iš jo nori, o ne tuos, kuriuos jis norėtų daryti pats, – taip jis pradeda ją pažinti. Iš esmės, tai ir yra visas auklėjimas.
Taip mes pažįstame aukštesnįjį – Kūrėją. Dėl bundančio manyje rešimot aš atlieku veiksmus – tai vadinama „Iš Tavo veiksmų“ ir „pažinsiu Tave“. Kodėl „Tavo veiksmai“?! Juk jie mano! Ne. Kūrėjas davė man rešimot, Jis duoda man norą, grupę, aplinką ir jėgą šiam veiksmui vykdyti. Todėl po kiekvieno veiksmo sakau: „Tai Tavo veiksmai!“ Ir dėl šių veiksmų, praėjusių per mane, dalyvaujant man pačiam, man norint, – pažįstu Tave.
Kas Tave pažino? Yra tam tikras laisvos valios taškas, vadinamas manuoju „aš“. pritraukiau šiuos veiksmus iš Tavęs – todėl Tave pažinau. Iš Tavo veiksmų Tave pažinau. Manyje yra „aš“, kuris Tave pažino. Veiksmas – Jo, suvokimas – mano.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kur ieškoti Kūrėjo?”

„Kūrėjas – kūrinio viduje”

„Kas yra Kūrėjas?”

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>