Atsakau į jūsų klausimus – 10

Klausimai ir atsakymai

Klausimai straipsnio „Kabalistai, apie kūrimo tikslą“, 5 dalis, tema.

Koks kūrimo tikslas?

Klausimas: Argi noras viską gauti ir materialus kūnas nėra tas pats?
Atsakymas: Tas pats, kadangi kūnų nėra, tik noras yra vienintelis sukurtas kūrinys.

Klausimas: Ar vienodas priežasties-pasekmės dėsnis vienos pakopos atžvilgiu ir „leidžiantis nuo pakopos ant pakopos“?
Atsakymas: Pakopinio nuoseklaus vystymosi dėsnis yra vienas ir galioja tiek visumai, tiek detalei.

Klausimas: Sakoma, kad šis pasaulis yra tiksli dvasinio pasaulio kopija.
1. Žmonijos užduotis šiame pasaulyje yra išsitaisyti, kad šis pasaulis ir vėl galėtų užimti savo vietą dvasiniame pasaulyje?
2. Žmonijos išsitaisymas tiesiogiai priklauso nuo kiekvieno iš mūsų išsitaisymo. Ar galima tuomet daryti išvadą, kad dėsnis „pamilk artimą kaip save patį“ netolimoje ateityje skambės taip:
Kiekviename žmoguje visame pasaulyje atsiskleis taškas širdyje, ir jis stengsis pajausti artimą kaip save, kad jį pripildytų ir taptų tokiu, kaip Kūrėjas – duodančiuoju?
Tam kiekvienas žmogus savo viduje nuspręs, kad jis nori tapti duodančiuoju, o šio sprendimo rezultatas bus tai, kad kiekvienas žmogus pradės jausti svetimus norus kaip savo paties? Ir tada žmogus savo viduje pradės dirbti su tokiu noru tarsi jis būtų jo?
Ar tai reiškia, kad šitoks darbas paskatins procesą, kai dauguma šiandien egzistuojančių norų, tokių kaip  nužudymas, vagystė ir pan. bus ištaisyti ir nebeliks būtinybės jiems realizuotis mūsų pasaulyje?
Atsakymas: Visiškai teisingai!

Daugiau šia tema skaitykite:

 „Atsakau į jūsų klausimus – 9”

 „Atsakau į jūsų klausimus – 8“

 „Atsakau į jūsų klausimus – 7“ 

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>