Kabalistai apie kūrimo tikslą, 17 dalis

Baal Sulamas, Kabalistiniai šaltiniai

Brangūs draugai! Prašau užduoti klausimus šių didžiųjų kabalistų citatų temomis. Pažadu į juos atsakinėti.
Pastabos skliausteliuose – mano.

Kodėl Kūrėjas paslėptas nuo žmogaus?
Jei Kūrėjas atskleistų kūriniams visą palaimą, slypinčią apdovanojime (susiliejime su Juo, davimo ir meilės savybėje), žmonės, be abejonės, būtų suklaidinti ir (priverstinai) sutiktų dirbti Kūrėjui (su ketinimu duoti) tik todėl, kad gautų apdovanojimą, o tai būtų darbas dėl savęs, egoistinės meilės išaiška ir iškreiptų pirminį ketinimą (Kūrėjo ketinimą sukurti kūrinį, panašų į Save, amžiną, savarankišką, nepriklausomą nuo Jo ir tobulą).
Baal Sulamas. Straipsnis „Laidavimas“, 29.


Kūrėjas – tai (savybė) tobulas gėris, o gėrio savybė – teikti gėrį kitiems. Toks Aukščiausiojo sumanymas – sukurti kūrinį, kad galėtų jam teikti laimę. Nes jei nėra to, kuris gautų gėrį, – nėra ir pačios geradarystės.
Tačiau Jis, būdamas neapsakomai išmintingas, žinojo, kad gėris atsiskleidžia tik tada, kai kūriniai užsitarnauja jį savo darbu. Tik tuomet jie gali tapti tikrieji gėrio šeimininkai ir nejausti gėdos, kaip gaudami išmaldą.
Ramchal. Daat tvunot, 18.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kabalistai apie kūrimo tikslą“, 16 dalis

„Kabalistai apie kūrimo tikslą“, 15 dalis

„Kabalistai apie kūrimo tikslą“, 14 dalis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>