Kabalistai apie kūrimo tikslą, 18 dalis

Baal Sulamas, Kabalistiniai šaltiniai

Brangūs draugai! Prašau užduoti klausimus pagal šių didžiųjų kabalistų citatas. Pažadu į juos atsakyti.
Pastabos skliausteliuose – mano.

Kodėl Kūrėjas paslėptas nuo žmogaus?
Kad kūriniai gautų visą gėrį ir malonumą nejausdami gėdos, buvo sukurtas jų (iš pat pradžių tyčia sugadintos, egoistinės prigimties) ištaisymo procesas.
Šio ištaisymo esmė – Šviesos apribojimas ir paslėptis (nuo žmogaus), kitaip tariant, kol žmogus neištaisys savo noro gauti į davimą (kol netaps panašus į Šviesą, Kūrėją), nebus įmanomas joks Šviesos atskleidimas.
 (Kaip ir bet kokį gamtos reiškinį, taip ir Šviesą, Kūrėją, galime pajausti tik esant savybių panašumui su šiuo reiškiniu).
Vykdydami priesakus (veiksmus, taisančius norą gauti į norą duoti, kad taptume panašūs į Kūrėją), kur turėjome paragauti gėrio ir malonumo (duodami), mes nesugebame pajausti tokio skonio, kad gaudami malonumą nepatirtume gėdos.
Todėl ir buvo sukurtas taisymasis (Šviesos, malonumo duodant ir mylint, paslėptis), pagal kurį, malonumo gavimo akimirką privalome, veikti, kad duotume, kitaip mūsų veiksmus apgaubs paslėptis.
Rabašas „Šlavei Sulam“, straipnis „Šventumas ir tyrumas darbe“ 1991, 28 p.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kabalistai apie kūrimo tikslą“, 17 dalis

„Kabalistai apie kūrimo tikslą“, 16 dalis

„Kabalistai apie kūrimo tikslą“, 15 dalis 

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>