Dvasinio kelio etapai

Dvasinis darbas

Klausimas: Iš kokių dalių susideda mūsų dvasinis kelias?
Atsakymas: Dvasinis pakilimas susideda iš kelių etapų: Visatos, Žemės vystymosi, evoliucijos, dvasinio išsitaisymo ir žmonijos dalies susiskaldymo (Izraelio tauta – nuo Babilono iki antrosios Šventyklos sugriovimo), žmogaus vystymasis iki šių laikų, žmonijos patiriama krizė gamtos-Kūrėjo atžvilgiu.
Pradedant šiuo etapu visi žmonės pamažu pajaus būtinybę vystytis aukščiau mūsų pasaulio ir suvokti jo ir to, kas jame vyksta priežastis. Tai atves žmones į kabalos mokslą, atskleistą dar senovės Babilone.
Viskas susiveda į mūsų prigimties keitimą į aukštesniąją prigimtį, egoizmo – noro gauti keitimą į altruizmą – norą duoti. Šis noro keitimo procesas vyksta palaipsniui per 125 pakopas.
Tačiau pradžioje žmogus praeina parengiamąjį etapą – grupėje, teoriškai studijuodamas dvasines savybes, tyrinėdamas savo egoistinę prigimtį.
Po to, kai veikiant aplinkai žmogui kyla pakankamai stiprus noras, kad pakeistų egoizmą į davimą kitiems; bendra gamtos jėga, Šviesa jį pakeis – jis pradės jausti nerimą (virpulį) dėl kitų, panašiai, kaip motina dėl savo vaiko. Tačiau tai tik pakilimas virš egoizmo.
Vėliau ateina etapas, kai įgyjama meilės savybė: žmogus yra pasiryžęs viską atiduoti kitiems, jie jam tampa svarbesni už jį patį.
Šiame etape žmogus visiškai pajaučia Kūrėją ir susilieja su Juo, nes prilygsta Jam savo veiksmais.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>