Kaip įgyti Aukščiausiąjį protą

Dvasinis darbas

Klausimas: Ar įmanoma pereiti prie davimo be jokio skausmo ir kančių?
Atsakymas: Taip. Galima pereiti be kančių, jei tai vyksta veikiant aplinkai.
Aplinka gali įkvėpti siekti bet kokio, net nerealaus tikslo. Jei visi aplinkui apie tai galvos, ir aš pradėsiu to siekti. Man bus visai nesunku vietoje šiandieninio egoistinio gavimo vertinti davimo savybę kaip didelį apdovanojimą­ – su sąlyga, kad aplinkiniai taip galvos ir elgsis.
Žmogus panašus į kompiuterį. Visuomenė gali ištrinti iš jo seną programą ir instaliuoti naują, pažangesnę, su naujais duomenimis – dėl to aš darau pažangą. Man reikalingas protas tik tam, kad sekčiau tais, kurie rodo man dvasinį kelią. Ne taip jau paprasta jais sekti – juk dėl to nevirsti robotu, o atvirkščiai – augi! Tau visą laiką įvairiais lygiais: negyvuoju, augaliniu, gyvūniniu, žmoniškuoju duodamos kliūtys, trukdančios eiti dvasiniu keliu. Tačiau tu turi sumažinti savo didžiulį egoizmą tam, kad sugebėtum sekti dvasiniu mokytoju. Todėl tau reikia aštraus proto, kad atspėtum visas savo egoizmo pinkles, klastą ir nesektum juo, o eitum aukščiau savo proto – paskui mokytoją. Mums siunčia tokias būsenas, taip suklaidina, kad pradedame jo vengti ir net nekęsti. Tačiau jei sugebi virš to pakilti ir pasiversti „niekuo“, „dulkėmis po teisuolių kojomis“ – vadinasi – eini paskui teisuolį dvasiniu keliu. Tada tu – didelis, toks kaip ir jis. Juk gauni viską, kas jo prote – per jį gauni tai iš Kūrėjo.
Kai sakoma, kad žmonės ėjo paskui Mozę kaip banda paskui piemenį – neturima galvoje, kad jie ėjo kaip gyvuliai. Tai ypatinga tobulėjimo forma, kai anuliuoji save prieš mokytoją, prieš Mozę, o per jį anuliuoji save prieš Kūrėją. Taip pat, kai per meilę žmonėms mes pasiekiame meilę Kūrėjui – taip ir šiuo atveju negalime pasikeisti kitaip. Keiti ankstesnę formą ir įgyji naują – panašią į Kūrėją. Šiuose žodžiuose nėra jokios paniekos. Jei anuliuoji save dvasiniame pasaulyje prieš klipot Asija, Jecira, Brija, Acilut pasaulių aukštyje ir eini paskui mokytoją – pasikeli į šių pasaulių aukštį. Kalbama tik apie tavo pasipriešinimo intensyvumą siunčiamoms (kylančioms) kliūtims. Tai vadinama vadovautis „tikėjimu aukščiau žinojimo“. Juk nesu įgijęs tokio žinojimo, kokį turi mokytojas, tad anuliuoju save jo akivaizdoje, anuliuoju savo protą ir gaunu iš jo naują aukščiausios pakopos žinojimą – „tikėjimą“. Į mane įsilieja jo dvasinio parcufo apatinė dalis, ACHAP, ir aš priimu tamsą kaip šviesą, nors mano egoistiniame nore ji atrodo kaip tamsa. Taip galiu eiti pirmyn dvasiniu keliu.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip išaugti dvasiškai?

Geriausia priemonė nuo visų ligų

Kaip išvengti kančių?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>