Kabalistai apie kabalos mokslo esmę, 6 dalis

Baal Sulamas, Kabalistiniai šaltiniai

Brangūs draugai! Prašau užduoti klausimus pagal šių didžiųjų kabalistų citatas. Pažadu į juos atsakyti.
Pastabos skliausteliuose – mano.

Kabalos mokslas apima visus pasaulio mokslus
Kabalos mokslas apima visus pasaulio mokslus. (Kadangi kabala remiasi vienos pirminės jėgos suvokimu, o ši jėga yra visų iš jos atsirandančių jėgų ir savybių šaltinis, tai pati kabala yra šias antrines jėgas ir savybes tiriančių mokslų šaltinis).
Baal Sulamas „Valios laisvė“

Pagrindinis šio mokslo (kabalos) stebuklas – jame slypintis tarpusavio prasiskverbimas, kitaip tariant,  visos (atskiros) milžiniškos tikrovės dalelės, valdomos jos (šios tikrovės) dėsnių, įsijungia viena į kitą, susijungia, susivienija, kol tampa viena visuma – viskas viską apima ir yra tarpusavyje sujungta.
(Stebuklinga suvokimo ypatybė – tai laipsniškas visų priešingų ir skirtingų objektų, jėgų ir savybių susijungimas, tai suvokiančiajam, priklausomai nuo jo išsitaisymo ir suvokimo lygio, sukuria vidinę harmoniją ir leidžia pajausti tobulumą bei amžinybę.)
Baal Sulamas „Kabalos mokslas ir jo esmė“

Nėra jokio kito mokslo pasaulyje (išskyrus kabalą), kurio sudėtinės dalys būtų taip glaudžiai susijusios ir viena su kita surištos pagal priežasties ir pasekmės dėsnį – tik kabala, ji iš tiesų nuo pradžios iki pabaigos sujungta it ilga grandinėlė (į vieną vieningą kūrinį).
Baal Sulamas „Kabalos mokslo esmė“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kabalistai apie kabalos mokslo esmę, 5 dalis

Kabalistai apie kabalos mokslo esmę, 4 dalis

Kabalistai apie kabalos mokslo esmę, 3 dalis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>