Atsisakyti praeities, kad įžengtum į ateitį

Krizė, globalizacija, Vyras ir moteris

Klausimas: Kas yra bendras dvasinis sutuoktinių darbas?
Atsakymas: Dvasinis ryšys – kai moteris tampa tarsi kita vyro „kūno puse“. Juk vyras be žmonos – nepilna noro dalis.
Ši dalis tokio, rodos, „gyvūninio“ egzistavimo, šeimyninio gyvenimo, tarsi visai nesusieto su dvasingumu, – labai svarbi.
Dar neatėjo tas metas, tačiau mes pasieksim būseną, kai ir vyrai, ir moterys pajus būtinybę sužinoti, kokia gyvenimo prasmė, dėl ko mes gyvenam?
O išspręsti šią problemą galima tik tada, kad mes tampame panašūs į gamtą, Kūrėją, todėl privalome gyventi šeimyninėje poroje.
Tai ir bus mūsų bendras dvasinis darbas. Pajusime, kad be dvasinio ryšio negalime išsaugoti šeimos. O be šeimos negalime siekti dvasingumo!
Todėl šiandien šeima yra tokia „sudužusi“, apimta tokios krizės,– tai tarsi „cimcum“ (apribojimas).
Visas ligšiolinis gyvenimas, psichologija, požiūris į šeimą, visa buvusi šeimos paradigma – viskas baigėsi! Tai yra, „sudužo“.
Subyrėjo visa mūsų ankstesnė filosofija, santykis su gyvenimu, šeima, visuomenė. Visa tai priėjo savo pabaigą, todėl šiandien mes išgyvename krizę.
Mes tarsi atpjauname nuo savęs visą buvusį santykį su gyvenimu – ir įžengiame į naujų santykių erą.
Man ir vėl bus reikalinga šeima, vaikai, darbas, visuomenė – tačiau jau ne tam, kad egoistiškai juos išnaudočiau ir sukurčiau sau patogų, mažą lizdelį, skirtą  ramiam materialiam gyvenimui, o kad galėčiau pasiekti davimą, Kūrėją.
Vyksta staigus perėjimas, kuomet mums reikia atskirti save nuo senojo gyvenimo, nuo buvusio santykio.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kam reikalinga šeima

Kas šeimoje svarbiausias

Meilė, šeima ir kūrimo tikslas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>