Jis pirmas ir Jis paskutinis, bet per vidurį – Aš

Dvasinis darbas

Klausimas: tai kas vis dėlto kaltas dėl mano kritimų – pats žmogus ar Kūrėjas? Ar krentame dėl įdėtų pastangų, ar tai tingumo rezultatas?
Atsakymas: Apie Kūrėją pasakyta: „Aš – pirmas ir Aš – paskutinis“!
„Aš – pirmas“ reiškia, kad kiekviena pradinė būsena nuo mūsų nepriklauso. Ir paprastai ji iš viso nesusijusi su tuo, kas vyko anksčiau.
Aš neturiu omenyje paprastų žmonių, kuriuose automatiškai paeiliui realizuojasi „genai“ (rešimot, įsakymai iš aukščiau) ir kuriems nekyla klausimų apie gyvenimo prasmę ir kaip realizuoti valios laisvę.
Bet žmogus, kuris jau dėl kilusio klausimo apie gyvenimo prasmę pajuto tuštumą, kad ją užpildytų, gali save realizuoti, įsijungti į grupę (bendrą sistemą), tikrinti savo kilimus ir kritimus – būseną, kuria jis pradeda savo dvasinį kelią.
Viskas vertinama pasirinkimo laisvės, o ne pačios būsenos, atžvilgiu. Pati būsena manęs nejaudina – ji gali būti ir gera, ir bloga! Svarbiausia, kaip aš ja dabar naudojuos! Kitaip tariant, atsižvelgiama tik į „išvestinę“.
Aš nekeičiu ir netaisau pasaulio – aš taisau savo dalyvavimą jame.

Daugiau šia tema skaitykite:

Jeigu paliksi mane dienai…

Neapsikrauk balastu kelyje

Stebėti save

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>