125 susijungimo pakopos

Dvasinis darbas, Grupė

Kaip galima tarpusavyje susijungti? Tai įmanoma tik kai savo norais esi draugo, o draugas – tavo noruose. Kiekvienas turi įimti į save kito norą ir dirbti su juo – taip bus užmegztas ryšys.
Kadangi abiejų norai nukreipti į vieną bendrą tikslą, tai abipusiu rūpesčiu sukuriama bendra veržimosi pirmyn jėga, kuri yra jų tobulėjimo garantas – laidavimas, aravut.
Susijungimas įvyksta, nes aš imu dalį tavo noro ir pajaučiu jį kaip savo, – ir visi mano norai tarnauja, kad patenkintų tavo norą.
Kadangi tavo noras – pasiekti tikslą, tai išeina, jog aš vedu tave į tikslą, o tu – mane. Taip mūsų norai susijungia siekiant bendro tikslo. Todėl pasakyta: „Padaryk savo norą kaip Jo – kad Jis padarytų savo norą kaip tavo“.
Pagal šį požymį galima pasitikrinti, kaip stipriai mes susieti. Tarp mūsų 125 pakopų (žingsnių) atstumas – 125 mano egoistinio noro dalys. Tačiau pamažu taisydamas jį į veiksmus „dėl tavęs“, aš žingsnis po žingsnio artėju prie tavęs atlikdamas davimo darbą.
Tai ir vadinama „pamilti artimą kaip save patį“. Kitaip tariant, panaudoju tavo norą, kad anuliuočiau savo norą tavojo atžvilgiu, ir taip ištaisau savo norą. Mano noras pasilieka, bet nueidamas visą šį kelią tavęs link, paverčiau savo norą duodančiuoju.
Niekas nepasikeitė – prisidėjo tiktai ketinimas. Ir išnyko atstumas tarp mūsų – aš anuliavau jį savo ketinimu!
O ko gi nori tas „artimas“? Jis nori lygiai to paties kaip ir tu: susilieti su Kūrėju. Tu jam turi tik padėti ateiti pas Kūrėją (kartu su tavimi). Štai tuo mes visi drauge susijungiame.
Todėl sakoma, kad visi esame vienoje, plaukiančia viena kryptimi valtyje. Kiek priartėju prie tavęs, tiek priartėju prie Kūrėjo.

Daugiau šia tema skaitykite:

Vadovas po knygą „Zohar“. Iš tamsos – į šviesą

Išsivaduoti iš apgaulės

Ką mums suteikia meilė artimui?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>