Dvasiniai pusryčiai – išsamiai

Dvasinis darbas

Klausimas: Kaip Rabašui pavyksta aprašyti būsenas, kurias patiria žmogus?
Atsakymas: Toks kiekvienos sielos kelias. Tiesiog Rabašo sielai buvo suteikta galimybė mums tai aprašyti.
Praeityje sielos išgyvendavo tas pačias būsenas ir pasiekdavo dar aukštesnes pakopas. Mozė aprašė šį kelią Toroje detaliai, tačiau tu jų detalių nematai.
Paskui atėjo Rabašas ir „nuleido“ aiškinimus į žemesnę pakopą, išreikšdamas juos suprantama kalba, jausmų kalba.
Baal Sulamas pasakoja apie tas pačias būsenas, bet Šviesos ir noro, dviejų jėgų kalba.
Žmogaus kūnas reaguoja į įvairius dalykus. Nuo vienų susijaudinu, nuo kitų nusiraminu, nuo dar kitų pajuntu džiaugsmą.
Štai ir čia kalbame apie dvasinius komponentus, kurie tave pažadina. Tai pirmiausia yra jausmai, kurie vėliau surikiuojami, išmatuojami ir sisteminami pagal Šviesos ir indo sąveikos dėsnius.
Rabašas rašo apie dvasinio gyvenimo realijas. Lygiai taip tu aprašytum savo pusryčius: pusė pomidoro, ketvirtadalis agurko, duona, varškė, sviestas, sūris, arbata su cukrumi. Tai girdėdami žmonės jaučia tą patį, ką jautei tu.
Tiktai dvasinis aprašymas jaučiamas daug giliau ir išsamiau: koks būtent sūris, iš kokio pieno, iš kurios karvės, kas jį padarė, kas pardavė, kokiu peiliu atpjovei, kokiu užtepei… Ir visa tai tau aišku.
Bet svarbiausia – per visa tai atsiskleidžia Duodančiojo svarba. Visi šie komponentai padeda tau Jį pažinti. Tai ir yra Kūrėjo atskleidimas kūriniui.

Iš 2010 m. rugsėjo 20 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>