Apie smulkmenų jėgą

Dvasinis darbas

Klausimas: Kodėl žmogų iš kelio gali išvesti, atrodytų, menki norai?
Atsakymas: Iš pradžių atrodo, kad nuo tikslo mano dėmesį atitraukia tik rimti klausimai, kurių negalima ignoruoti. Bet vėliau vis aiškėja, jog netgi mažos kliūtys išmuša mane iš vėžių.
Ir visgi šios mažos problemos žymiai tiksliau mane kreipia į tikslą. Reikalas netgi ne tas, kad aš nusilpau ir negaliu su jomis susitvarkyti.
Žinoma, rasdamas savyje vis didesnę negalią, jaučiuosi „mazgote“. Tačiau tai mano subjektyvus požiūris. O iš tiesų aš dirbu su žymiai didesniais norais.
Anksčiau nukreipti mano dėmesį nuo dvasinio kelio galėjo kokia nors rimta gyvenimo problema, o dabar pakanka menkniekio, ir aš matau, kad nebesuvokiu tikslo svarbos, nenoriu pasinaudoti tokiomis priemonėmis, kaip grupė ir mokymasis.
Pati mažiausia kliūtis gali nukreipti mane nuo tikslo. Jaučiu, kad tapau žymiai silpnesnis.
Iš tikro tu pamatai, kad dabar tau būtina žymiai labiau pasistengti nei anksčiau, norint išlikti dvasiniame kelyje. Tu judi į priekį – ir todėl iš tavęs reikalauja vis tiksliau nusitaikyti į tikslą.
Grupė taip pat praeina panašias būsenas. Bet kuri kliūtis tiksliai parinkta pagal dvasines pakopas, specialiai tavo būsenai, ir tu visada turi galimybę pakilti virš jos, kitą akimirką gali pakilti į naują pakopą.
Gaila, kad žmonės nepasinaudoja šia galimybe. Tam labai padeda platinimas – jis stumia žmogų pirmyn. Jeigu nedalyvauji platinime, grupės gyvenime, sugaištis gali tęstis mėnesių mėnesius.
O juk realizavęs kabalą laimi būtent ištaisymą šiame gyvenime, o ne per kelis gyvenimo ciklus.

Iš 2010 m. rugsėjo 22 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Daugiau norų – gerų ir skirtingų…

Šis darbas žmogui!

Kliūtys ar pagalba kelyje?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>