Vyras ir žmona: kur Kūrėjas tarp jų?

Grupė, Vyras ir moteris

Klausimas: Ką reiškia toks ryšys šeimoje, apie kurį pasakyta: „Vyras, žmona ir Kūrėjas (Šchina) tarp jų“?
Atsakymas: Tai reiškia norėti, kad bet kuris mūsų ryšys realizuotųsi per aukštesniąją jėgą ir matyti sutuoktinyje partnerį, kurį man davė Kūrėjas.
Kaip Adomas klausė po nusidėjimo: „Argi ne Tu pats man davei šią moterį!“ Todėl vyro santykyje su žmona yra Kūrėjas, ir mes tai dar atskleisime.
Jeigu vyras ir žmona šitaip tarpusavyje susiję, tuomet tai yra galinga priemonė atskleisti Kūrėją. Didžiulė sėkmė, jeigu žmogui suteikiama tokia sritis darbui.
Norint realizuoti šį darbą, nereikia daug laiko – pakanka kelių minučių per dieną, o visą likusį laiką reikia skirti darbui grupėje ir studijoms.
Kiekvienas ryšys vyksta savame lygmenyje, bet visus juos jungia vienas dalykas – jie visi tam, kad būtų galima juose atskleisti Kūrėją.
Tarp draugų grupėje irgi norime, kad Kūrėjas įsiviešpatautų tarp mūsų. Toks yra jungimosi į grupę arba į šeimą tikslas.
Tai ryšio su ta pačia Šchina skirtingi lygiai, ir visa, kas yra anapus Jos mano atžvilgiu: žmona, grupė, draugai, visas pasaulis – visai tai iš tikrųjų yra manosios sielos dalys.
Apie žmoną taip ir parašyta, kad Kūrėjas paėmė žmogaus sielos dalį ir padarė jam pagalbininką darbui prieš jį.
Taip ir visas pasaulis dėl sudužimo pasirodo esantis prieš mane kaip „pagalba iš priešingo“, ir tai taip pat yra mano sielos dalis.
Dabar visus juos jaučiu kaip egzistuojančius išorėje ir atskirtus nuo manęs, bet dėl Šchinos, dalyvaujant Kūrėjui man visa tai susijungia į vieną visumą. Jeigu pritraukiu Šviesą, Kūrėją, viduriniąją liniją, tai Jis visa tai sujungs.
Ir jeigu žiūrėtume, kur pasiekiamas gilesnis ir glaudesnis susijungimas: tarp vyro ir žmonos, tarp draugų grupėje, ar apskritai tarp visos žmonijos ir visų pasaulių – tai pats giliausias susijungimas būtų tarp vyro ir žmonos!

Iš 2010 m. rugsėjo 28 d. pamokos pagal straipsnį „Meilė Kūrėjui ir kūriniams“

Daugiau šia tema skaitykite:

Meilė iš aukštesnio išskaičiavimo

Moteris – pagalba prieš tave patį

Atsisakyti praeities, kad įžengtum į ateitį

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>