Švietimo tikslas – auginti žmogų

Auklėjimas, vaikai

Švietimo tikslas – aiškinti, kad „meilė artimui“ – tai visuotinis gamtos dėsnis. Tik tai iš vaiko formuoja žmogų.
Šis dėsnis turi atsispindėti dėstant visus dalykus – būtina perteikti gamtos ir valdymo vienybės idėją (Nėra nieko, išskyrus Jį) bei visos kūrinijos dalių absoliutų tarpusavio ryšį (Pamilk artimą kaip pats save).
Tada viso mokslo pagrindu taps vienas dėsnis, jį valdys viena jėga, jis judės viena kryptimi – vaikas įsisavins būtent tai.
Jeigu apie dėsnį „pamilk“ pasakyta, kad tai „pagrindinė Toros taisyklė“ – bendras pasaulio sandaros dėsnis, mes privalome mokyti vaikus remdamiesi šiuo dėsniu, ir parodyti, kad jis nulemia visus pasaulyje vykstančius dalykus.
Vaikai suvoks šį vienintelį dėsnį, jie supras tiek aukščiausiąjį valdymą, tiek tai, kaip reikia teisingai elgtis.
Jeigu mes parodome, jog patys geriausi ir blogiausi įvykiai pasaulyje vyksta tik dėl to, kad mums atskleistų, kur šį dėsnį  būtina kompensuoti,  vaikai pradeda kitaip, tikslingai žvelgti į realybę.
Žmogumi vadinasi tas, kuris nori save ištaisyti, o taisydamas save – ir pasaulį. Šitaip iš gyvūnų auklėjami žmonės.

Ištrauka 2010 m. rugsėjo 27 d. pamokos pagal straipsnį „Meilė Kūrėjui ir kūriniams“

Daugiau šia tema skaitykite:

Auklėjimas gerumu

Naujasis švietimas

Pagrindiniai vaikų auklėjimo principai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>